5de36f5c1c098

Tournytt

Sandelins udda seger – gav 535 000 kronor

Jarmo Sandelin lyckades med bedriften att göra hole-in-one under den sista ronden av en par 3-tävling. Det räckte för att till slut vinna.

Jesper Johansson • 2019-08-09

Alla tävlingar spelas inte över 72 hål på en bana med ett par runt samma siffra. Fråga bara Jarmo Sandelin, som under fredagen vann Farmfoods British Par 3 Championship efter en dramatisk avslutning. 

Svensken slutade totalt -8 på Dromwell Course och vann därmed 536 000 kronor.

Men segern satt hårt inne.
Regerande mästaren Steven Tiley hade ledningen inför den avslutande dagen och inledde stabilt. Länge såg han ut att försvara titeln. Men så blev det inte. Jarmo Sandelin gjorde nämligen hole-in-one på det åttonde hålet och fortsatte sedan spela stabilt. Det innebar att Tiley behövde göra två birdies på sina sista två hål för att vinna tävlingen. Efter en birdie på det första av de två avslutande hålen behövde engelsmannen göra ett par för att ta sig till särspel. Men han avslutade med en bogey. 

Paul Lawrie slutade delad tvåa tillsammans med Steven Tiley. Sandelins seger var hans första i en professionell tävling på 18 (!) år.
– Jag är väldigt, väldigt glad över min prestation i dag. Jag lyckades hålla nerverna i styr och vinna för första gången sedan 2001.
– Känslan att vinna över alla andra proffs är otrolig. Jag är överlycklig, sa Sandelin efter segern.


Scroll to Top