The Northern Trust – Preview Day 3

Tournytt

McIlroy om långsamt spel: ”Dags att börja plikta”

Rory McIlroy fick svara på frågor gällande långsamt spel under onsdagen. Och det var tydligt vad han tycker ska ske framöver.

Jesper Johansson • 2019-08-08

En av golfens evigt heta potatisar är speltempot. De flesta tycker att det är för lågt.
Såväl amatörer som proffs.
Världsettan Brooks Koepka är en av de professionella spelare som offentligt diskuterat problemet.

Snabbast spelade med långsammast

Nu har nästa världsstjärna diskuterat det långsamma tempot ute på golfbanorna. Rory McIlroy menar att problemet från början kommer från de stora tourerna.
– Det startar på vår nivå för folk försöker efterlikna oss. Jag har hört historier om collegetävlingar och hur lång tid det tar. Det finns ingen anledning till att det ska ta sådan tid. Det här måste adresseras på något sätt, sa McIlroy under en presskonferens inför årets första slutspelstävling på PGA Tour. 

Nordirländaren menar att det långsamma speltempot är en produkt av tourernas reserverade åtgärdsplan gällande tempot. Därför vill han införa ett mer rakt och tydligt tillvägagångssätt för att stävja långsamt spel.
– De långsamma spelarna får för många chanser innan de straffas. Det borde delas ut en varning och nästa gång en spelare är långsam får man pliktslag. När man är “på klockan” har man fått sin varning och om man därefter är långsam får man plikta ett slag. Gör man så är problemet borta på nolltid. 

Rory McIlroy fortsatte sedan genom att berätta för media att spelarna på touren inte är barn och ska kunna ta et straff snabbare än nu.
– Man ska inte behöva säga till oss fem-sex gånger. Om man får information att man är på klockan ska det räcka. Därefter skulle alla veta att det inte är tillåtet framöver då man straffas med ett pliktslag.


Scroll to Top