GOLF: JUL 28 PGA – World Golf Championships-FedEx St Jude Invitational

Tournytt

Koepka i en klass för sig

Världsettan vann giganternas kamp mot McIlroy

Martin Strömberg • 2019-07-29

Det var upplagt för en riktig batalj mellan två av herrgolfens allra största namn just nu när WGC FedEx St Jude Classic skulle avgöras.

Världstrean, Rory McIlroy och ettan, Brooks Koepka i sista bollen och ett slag skiljde från start till nordirländarens fördel.

Men efter tre snabba birdies av en avslappnad och bekväm Koepka var ordningen den omvända, Koepka före med två.

Och den ordningen höll sig hela vägen, Koepka tog sin första WGC-titel och blev den femte spelaren att vinna en WGC och en major samma år.

Han befäster i och med segern också sin position som ohotad världsetta just nu.

– Det känns fantastiskt att få vinna på den banan som jag känner allra bäst på touren, sa en tröttkörd Koepka efter sin bogeyfria avslutningsrond på 65 slag.

Koepka orsakade en viss oro inför sista ronden då han dök upp bara drygt 40 minuter före sin starttid. Orsaken var att Koepka dragits med någon typ av förkylning hela veckan.

– Jag har mått dåligt men det är ingenting att prata om, folk går sjuka till jobbet varenda dag. Men jag kommer alltid sent till banan på söndagar och jag ville helt enkelt inte lägga en massa onödig energi på rangen som jag behöver bättre på banan. Jag är avslappnad och mjuk ändå, sa Koepka.

McIlroy kom aldrig in i slutronden och trots att han slog bra drives fick han inte upp bollen nära särskilt ofta och gjorde bara en birdie sista ronden på väg mot 71 slag. Nordirländaren blev till slut delad fyra.

Närmast Koepka kom istället Webb Simpson som avslutade med 64 slag.

 

Koepka i en klass för sig
Alex Norén tackar Jon Rahm för spelet efter sista ronden // Foto: Getty Images

Alex Norén hade vissa möjligheter från start då han bara var tre slag bakom McIlroy men inte heller Alex hittade rytmen och dubbla vattenbesök på 14:e hålet med trippelbogey som resultat sänkte alla möjligheter till en topplacering.

Norén slutade till sist delad 12:a och tog sig upp till en 121:e plats på FedEx-listan vilket innebär att han har goda chanser att ta sig till slutspelet och fixa sitt kort till PGA-touren nästa säsong,  då bara en tävling återstår av den ordinarie säsongen.

Henrik Stenson avslutade med en 69-rond och slutade delad 27:a medan Philip Eriksson gjorde veckans bästa rond med 67 slag och klättrade sju placeringar till en delad 51:a.

Scroll to Top