Evian Championship – Day 4

Tournytt

Jin-Young Ko starkast i regnet

Tog hem sin andra major under 2019

Text: Martin Strömberg • 2019-07-28 Uppdaterad 2019-12-12

Den ena favoriten efter den andra föll ifrån när regnet tilltog över Evian-les-Bains.

Men sydkoreanskan Jin Young Ko, 24 år, sviktade inte. Hon spelade stadigt under sista dagen trots att det stundtals regnade ganska ordentligt och 67 slag för ronden innebar 15 under par totalt.

Segermarginalen ner till de delade tvåorna, amerikanskan Jennifer Kupcho, kinesiskan Shanshan Feng och sydkoreanskan Hyo Joo Kim, blev två slag.

Det såg annars länge ut att bli en strid mellan Hyo Joo Kim, världsettan Sung Hyun Park och segrarinnan. Men Kims möjligheter försvann i en djup bunker på det 14:e hålet. Hon kom inte ur bunkern på första försöket utan hamnade i sitt eget fotspår med en trippel som följd.

– Jag är god vän med de andra i ledarbollen och jag försökte att fokusera på mitt eget spel och inte ens titta på de andras svingar eller resultat. Jag är jättelycklig över att jag lyckades, sa Ko efter segern.

 

 

Jin-Young Ko starkast i regnet
Foto: Getty Images

 

Sung Hyun Park spelade ganska ovårdat sista dagen och avslutade med 75 slag för en delad sjätteplats.

Segern i Evian var Jin Young Kos andra major 2019. Hon vann också ANA Inspiration i Rancho Mirage i april med tre slags marginal före Mi Hyang Lee och hon vann dessutom Bank of Hope Founders Cup tidigare under säsongen.

Hon kliver nu upp som ny etta i världen.

För svenska Caroline Hedwall blev sista ronden av årets Evian Championship också den sämsta. Två tidiga bogeys gav en tung start och till slut blev det 76 slag i kortet. Det räckte ändå till en delad 17:e plats på fyra under par, elva slag bakom Ko.

“Carro” blev därmed näst bästa europeiska spelare i fältet efter spanjorskan Carlota Ciganda, som slutade på tionde plats.

Nästa vecka får alla spelare en ny chans att vinna en major då Womens British Open avgörs på engelska Woburn.

 

Jin-Young Ko starkast i regnet


Text: Martin Strömberg • 2019-07-28
TournyttCaroline HedwallHyo-Joo KimJin-Young KoSung Hyun ParkTournytt
Scroll to Top