5de3712a1d647

Tournytt

Arwefjäll förhoppningsfull inför JSM

Hoppandet har hjälpt hennes golfkarriär

Martin Strömberg • 2019-07-27

Ljunghusens golfklubb tisdag eftermiddag. Solen skiner och nere på övningsgreenen blänker det i brons, silver och guld. Kajsa Arwefjäll visar upp sina 25 medaljer från SM, EM och VM i hopprep och golf, så att fotograf Ulf Nilsson kan ta en bild på den magiska medaljskörden. Hopprepet är med. Det blir en bild på Kajsa när hon visar sina färdigheter i hopprep också.

Den första medaljen tog hon redan 2012 då hon och lagkamraterna i hopprepsföreningen Team Skill tog JSM-brons i Helsingborg.

Den senaste tog hon i lördags då hon tillsammans med lagkamraterna i Ljunghusens Golfklubb knep silvret i lag-SM i golf på Barsebäck GCC efter “omöjliga” Hills GK från Göteborg, som tog sitt fjärde raka SM-guld.

Däremellan har det blivit 23 medaljer till: Sju guld, elva silver och fem brons i SM, EM och VM – varav 19 i lag och fyra individuellt. 21 av de 25 medaljerna hör till hopprep.

Golfen har “alltid” funnits i Kajsa Arwefjälls liv, då pappa Niclas är professionell golftränare. Familjen flyttade från Tranås till Ljunghusen 2009. Då började Kajsa med hopprep.

– Vi var fem i samma klass som hoppade. Vi tyckte det var jätteroligt, bildade ett lag och började tävla ihop. Vi gick i samma klass genom resten av grundskolan och lärde känna varandra bra, berättar Kajsa för Skånska Dagbladet.

 

 

Arwefjäll förhoppningsfull inför JSM
Kajsa har haft stor nytta av sin hopprepskarriär även inom golfen // Foto: Ulf Nilsson

Med tiden tog golfen allt mer överhand och sedan 2018 är det bara golf som gäller. Kajsa Arwefjäll känner att hon haft nytta i golfen av all träning och allt tävlande i hopprep.

– Jag har blivit mentalt starkare. I hopprep tränar du i två år för ett VM. Väl där ska du prestera på topp i en minut och femton sekunder. Då gäller det verkligen att fokusera – och det har jag haft stor nytta av i golfen.

Den medalj hon är mest stolt över är det individuella JVM-bronset i hopprep i Hong Kong 2014.

– Denna medaljen är jag främst nöjd med för att den inte var väntad. När jag åkte till tävlingen förväntade jag mig inget. När jag kom hem var jag tredje bästa junior i världen på hopprep.

Medaljerna är inte bara en bit metall för Kajsa Arwefjäll. De har alla sin speciella betydelse.

– De är alla ett kvitto på att hårt arbete lönar sig!

Alla 25 medaljer i olika valörer till trots, det är ett par hon saknar i samlingen.

– Att vinna ett OS-guld för Sverige och en major (de fem största tävlingarna i golf på damsidan) är mitt mål och vore hur stort som helst, säger Kajsa Arwefjäll som börjar plugga på college i USA, San Jose State University, i mitten av augusti.

Nästa chans att få ytterligare en medalj att hänga upp på väggen i flickrummet hemma hos mamma Therese, pappa Niclas och lillebror Kasper i Ljunghusen är JSM Match.

Den tävlingen startar under torsdagen och pågår till söndag på Kårsta Golfklubb i Örebro.

– Förhoppningen är att få en individuell medalj. Jag siktar på guld!

Scroll to Top