Evian Championship – Day 1

Tournytt

Fantomrond av “Carro” i Evian Championship

Hedwall: "En kul dag på banan helt enkelt"

Martin Strömberg • 2019-07-26

Det såg dystert ut med svenska ögon efter första ronden av Evian Championship.

Men efter den andra har vi plötsligt blågult på översta sidan av ledartavlan.

Caroline Hedwall gick runt på andra dagens hittills lägsta score, 64 slag, och for som en rippad drive rakt genom fältet.

– Jo, det var lite fler puttar som rullade i idag och det flöt bara på. En kul dag på banan helt enkelt, säger “Carro” till Svensk Golf.

Efter en bogey redan på första hålet blev det fem birdies resten av framnian och Hedwall vände på 31 slag. På slutnian blev det ytterligare tre ringar i kortet och med 64 slag tangerade hon amerikanskan Paula Creamers ledarscore från första dagen och hon var bäst i hela fältet andra dagen tillsammans med sydkoreanskan Hyo Joo Kim.

 

Fantomrond av

 

Ytterligare positivt är att den halsfluss och de förkylningar som gjort svenskans tillvaro lite tyngre den senaste tiden verkar vara på väg bort.

– Jag känner att det börjar gå åt rätt håll och det underlättar ju också.

Efter två ronder är Hedwall på delad sjätte plats fyra slag bakom ledande sydkoreanskan Mi Hyang Lee.

För övriga svenskor blev det en tung tävling och alla utom Hedwall missade till slut kvalgränsen. Linnea Ström är ett under för ronden och två över totalt och just nu precis på rätt sida om kvalgränsen.

Anna Nordqvist slutade tre över par och tyvärr precis på fel sida liksom Pernilla Lindberg på fyra över par. Madelene Sagström och Linnea Ström slutade båda sex över par.

 

Scroll to Top