5de3715018a61

Tournytt

Banrekord och seger nummer fyra

Sahlström: "Jag flyter som på moln"

Martin Strömberg • 2019-07-25

Borre Open blev årets fjärde segern för Christopher Sahlström, en seger som imponerade. Han gick ut sista ronden med en knapp ledning och spelade felfri golf. Det blev banrekord 62 slag, elva under par och bogeyfri inte bara sista ronden utan under hela tävlingen över 54 hål. 

– Fantastiskt, kan inte drömma om ett bättre sätt att avsluta den här tävlingen. Ett banrekord och minus elva, det är den bästa tävlingsscoren jag gjort. säger Christopher Sahlström om segern.

– Jag flyter på moln, jag hade som mål inför säsongen att ta mig topp-fem på rankingen men inser att det är många bra spelare och att det är otroligt tufft. Men när jag tog första vinsten så ökande självförtroendet sedan var det bara att fortsätta och det har varit väldigt stabilt under året, så det är jätteroligt, säger Christopher Sahlström om sina fyra segrar under säsongen. 

Christophers ronder Borre Open 66-67-62 innebar totalt 195 slag och 24 under par. 

Banrekord och seger nummer fyra
Inte en bogey så långt ögat kan nå.

Det är inte bara på Borre Golfklubb som Christopher imponerat under säsongen. Han har spelat 14 tävlingar ingående i Nordic Golf Leauge och klarat alla kvalgränser, varit topp-10 vid hälften av sina starter och har som redan nämnts segrat vid fyra tillfällen. 

Christopher ledde Golfbox Nordic Golf League Ranking redan inför Borre Open och segern innebär utökad ledning.

Tvåa slutade Niklas Nørgaard Møller från Danmark och trea blev Hampus Bergman från Lanna Lodge Golfresort.

Nästa tävling på Swedish Golf Tour för herrar är Bråviken Open på Bråvikens Golfklubb 1–3 augusti.

Slutresultat, Borre Open

Ranking, Nordic League

Scroll to Top