KPMG Women’s PGA Championship – Round Three

Tournytt

Lindberg: “Formen är inte långt borta”

Vår senaste majorsegrare ser fram mot dubbla majors

Martin Strömberg • 2019-07-24

Precis som på herrsidan har damerna flyttat om lite i scehmat och Evian Championship har flyttat från september till mitt i sommaren.

Och damerna spelar nu fyra majors på en period av tio veckor.

Något som märks på banan i Evian Les-Bains.

– Konditionen är jättefin och greenerna hårdare än de brukar vara. Det kommer förmodligen att bli väldigt varmt i veckan vilket innebär att bollen går betydligt längre och när det går på hösten kan det vara blött och kallare, berättar Lindberg.

Som hittills haft en säsong som hon inte är fullt ut nöjd med. Som bäst på LPGA-touren har det blivit en delad 23:e plats i Kia Classic, och trots att hon klarat ganska många kvalgränser har de där riktiga topparna inte infunnit sig, ännu.

– Jag har inte alls fått till det i år och jag är inte nöjd med säsongen så här långt. Men nu har jag haft tre dagars bra träning med min tränare Patrik Jonsson och det är inte långt borta. Sedan om det släpper den här veckan eller nästa vet man ju inte. Jag ska bara försöka gå ut och låta det hända.

Nästa vecka spelas Women´s British Open på engelska Woburn.

Madelene Sagström å sin sida har en delad andraplats från Pure Silk och har dessutom haft en drös bra ronder och vettiga placeringar under säsongen. Sagström går in i en ny fas av säsongen med gott självförtroende.

– Jag är grymt taggad för den här veckan och hade bra träning med min tränare i Skåne förra veckan. Jag har ingen jetlag och känner mig taggad på att se vad som kan hända den här veckan, berättar Sagström för svenskgolf.se/wp.

Först ut av svenskorna är Caroline Hedwall som går ut i andra boll klockan 07.41 lokal tid.

Starttider

Scroll to Top