148th Open Championship – Day Four

Tournytt

Tuff söndag för Henrik Stenson

PORTRUSH. Under de inledande tre dagarna av The Open har vädret varit helt okej. Kanske till och med bra. Så var inte fallet på söndagen och Henrik Stenson menar att det märktes.

Jesper Johansson • 2019-07-21
Tuff söndag för Henrik Stenson

Inför det avslutande varvet av årets Open Championship var Henrik Stenson sex under par.
När tävlingen summeras slutade han på totalt 283 slag, +1.

Under söndagen inledde majorvinnaren med tre bogeys de första sex hålen innan han fick bättre kontroll på ronden. Kontrollen fick han då vädret var som absolut värst.
– Det var tufft i dag och jag fick en dålig inledning. Jag tappade tre slag första sex hålen med sedan kämpade vi tillbaka och lyckades överleva den värsta stretchen vädermässigt.
– Där hade man avbrutit de flesta rundorna om det fanns möjlighet, sa Stenson efter varvet.

Henrik Stenson var ett över par för dagen efter 13 hål. Sedan kom avslutningen – som han snart lär vilja glömma.

Bogeys på hål 14, 16, 17 och 18 gjorde att han sjönk nedåt på ledartavlan. På det 17:e hålet var det så illa att en klubba fick sätta livet till.

Efter att ha slagit ett perfekt utslag på det svåra hålet sa Stenson att han bara hade en kort liten järnsexa in till greenen. Då slog han en “socket.
– Jag skulle slå en chippad järnsexa samtidigt som kepsen flyger av en av killarna som håller scoreboarden. Det var riktigt “gusty” där ute och så tryckte jag den lite.
Och om det var en halvsocket jag slog på US Open var det här en helsocket.

Henrik Stenson slutar årets Open Championship på en delad 20:e plats. En godkänd placering för svensken, som menar att han under veckan inte riktigt haft spelet för att utmana på riktigt.
– Det är inte lätt att gå ut här och ha lite grejer man jobbar på. Det var en oerhört tuff dag men det är inte mycket att göra åt. Det är många som har tufft där ute men det känns surt att vi lämnade några slag där ute.


Scroll to Top