148th Open Championship – Day Four

Tournytt

”Jag är stolt över hur jag spelade”

PORTRUSH. Alex Norén kom in till årets Open Championship med ett stukat självförtroende. Han lämnar Nordirland med en bättre känsla i kroppen.

Jesper Johansson • 2019-07-21
”Jag är stolt över hur jag spelade”

I regn och stark vind lyckades Alex Norén ta sig runt Royal Portrush på 74 slag, tre över par. Det gör att han slutar på 281 slag, -3 och en delad elfteplats.

Det fina resultatet var något han på söndagen behövde kämpa för.
– Vädret var väl okej de första 9-10 hålen men sedan började det regna rejält och då blev det otroligt svårt. Och det blev bara mer och mer vind så man var tvungen att spela väldigt bra för att träffa fairways och greener, sa Norén efteråt.
– Jag spelade ganska bra i dag. Det här var en bra tävling överlag.

Shane Lowry vann The Open

Säsongen 2019 har inte varit vad Alex Norén tänkt sig. Resultaten har inte varit riktigt så bra som han velat och därför har han de sneaste månaderna kämpat med ett stukat självförtroende. Efter tre veckors semester kom han till Royal Portrush och hoppades hitta tillbaka till det fina spel han visat senaste åren.
En delad elfteplats är ett bevis på att han är på rätt väg.
– Jag är stolt över hur jag spelade med de förhållandena som var där ute. Och mentalt med tanke på hur stor tävling det ändå är.

Alex Norén sätter sig i kväll på ett flyg direkt till Memphis för att delta i kommande veckas WGC-tävling. Därefter blir det Wyndham och förhoppningsvis några slutspelstävlingar på PGA Tour.
– Jag hoppas på två bra tävlingar nu. Jag ska göra allt jag kan, sa Norén.


Scroll to Top