148th Open Championship – Previews

Tournytt

Tre tidiga intryck från Royal Portrush

PORTRUSH. Jesper Johansson från Svensk Golf är på plats för att följa The Open och skriver om sina första intryck från spelplatsen.

Svensk Golf • 2019-07-15
Tre tidiga intryck från Royal Portrush
Tre tidiga intryck från Royal Portrush
Det vackra vädret under måndagen lär, enligt prognosen, inte hålla i sig. Foto: Getty images

Lugnet före stormen?

Strålande sol, en bekväm bris och en mottaglig golfbana. Det är vad spelarna tränade på under måndagen. Men väderprognosen viskar om ett annat, mer The Open-likt, väder fram mot själva tävlingsdagarna. Tiger Woods, som under US Open berättade att han har svårt att spela i för kyligt väder på grund av sina ryggproblem, spelade sitt måndagsvarv i kortärmat.

Så lär det inte bli framöver.

Redan under tisdagen kommer skurar dra in över den vackra golfbanan och det är bara början på vad som enligt prognosen kommer bli en ganska blöt historia. 

Tre tidiga intryck från Royal Portrush
Se till att hitta det kortklippta gräset om du ska ha med segern att göra. Foto: Getty images

En ny bekantskap

Ingen av spelarna i veckans major har spelat Royal Portrush. Visst, somliga var med i Irish Open 2012 och andra är uppvuxna på den. Rory McIlroy lyckades till och med slå banrekordet med en 61-rond som 16-åring.
Men sedan dess har banan byggts om.
Därför känns det än så länge ovisst vilken typ av golfare som lättast kommer kunna navigera sig runt Dunluce, som banan heter, på bästa sätt. Att slå långt och rakt är förstås alltid en fördel, men känslan efter första dagen här är att det är viktigare att vara rak än lång. Ruffen är brutal och jag gissar att vi, trots att hela Portrush är här som volontärer, kommer se flera snedslagna bollar försvinna i gräset. Precis som alltid i The Open-sammanhang är det också viktigt att träffa rätt på greenerna för att inte se bollen rinna av åt något håll.
Det här kommer bli underhållande!

Tre tidiga intryck från Royal Portrush
Trots att klockan inte ens var 09.00 på måndagen var det svårt att ta sig från ett hål till ett annat på grund av publiken när Tiger Woods spelade. Foto: Getty images

Finns det hjärterum…

För första gången i Open Championships historia finns det ett begränsat antal biljetter till tävlingsdagarna. Alla biljetter är sålda och ungefär 40 000 åskådare ska befinna sig på plats för att se golfen live varje dag. Det kommer bli trångt. Redan under måndagen, när det inte alls är speciellt många åskådare på plats, är det svårt att ta sig från ett hål till ett annat. Nej, golf på plats är inte för den som vill ha stenkoll på resultattavlor och annat. Golf på plats är för de som vill ha känslan av att stå två meter ifrån Dustin Johnson när han gör sig skyldig till våldsbrott mot en golfboll från tee.

Följ Jesper Johansson på Twitter!Scroll to Top