Aberdeen Standard Investments Scottish Open – Day Two

Tournytt

Stenson redo för Portrush

"Bra bild över vad jag behöver göra"

Martin Strömberg • 2019-07-15
Stenson redo för Portrush

Med de flesta spelares mått hade Henrik Stenson säsong varit klart godkänd inför förra veckan.

Ett gäng topp tio-placeringar och tre hyggliga majors med en åttondeplats i Kanada och en niondeplats på US Open som topp.

Men de där riktiga topparna som brukar infinna sig har inte riktigt kommit i år och därför var senaste starten i Scottish Open viktig.

Den delade fjärdeplatsen och framförallt hur spelet såg ut gav positiva besked och en skönare känsla när man går in i en majorvecka.

Henrik Stenson var bäst i hela fältet på att träffa greener med 91,7 % och näst bäst när det gäller fairwayträffar med 75 %.

Under säsongen på PGA-touren leder han statistiken över intjänade slag mot green (1,24 slag mot fältet) så det finns en hel del glädjeämnen att ta sig med till Nordirland.

– Jag kom hit för att få lite bättre ordning på mitt långa spel och vi fick in en hel del bra träning i början av veckan som verkar ha betalat sig. Jag slog bollen bättre, träffade fler greener och fairways. Det var bara den där dubbelbogeyn på 17:e tredje dagen som enda plumpen i protokollet. Lite konstigt att göra 21 birdies, en dubbel och resten par men jag tar det nästa vecka i The Open, helt klart.

Nu väntar en tuff vecka och under The Open vet man aldrig från dag till dag vilka förutsättningar som kommer att råda. Och det kommer att vara viktigt att spara energi så att det finns lite soppa kvar i tanken över helgen.

Stenson besökte Portrush veckan före Scottish Open och har en bra bild av strategi och svårigheter.

– Det känns som att jag har en ganska bra bild över vad jag behöver göra på banan. Det kommer att bli riktigt kul och att få spela inför den publiken tror jag blir en speciell upplevelse. Jag kommer att träna lite lätt och köra ett par niohålare inför tävlingen för att spara energi och förhoppningsvis kan vi vara med och konkurrera i helgen, sa Stenson till ET efter Scottish Open.

 

Scroll to Top