Principal Charity Classic – Round Two

Tournytt

Artros och spindelbett blev för mycket – Daly drar sig ut The Open

Smärtor i knät gjorde att John Daly ville åka golfbil under The Open. Det fick han inte. Efter att dessutom blivit biten av en giftspindel beslutar han sig nu för att dra sig ur majortävlingen.

Jesper Johansson • 2019-07-09

John Dalys vara eller icke vara under The Open på Royal Portrush har varit en följetång under inledningen av sommaren 2019.

Amerikanen har nämligen stora smärtor i sitt ena knä och bad därför om tillstånd att använda golfbil under majortävlingen i Nordirland.

När PGA Championship spelades på Bethpage Black i maj fick Daly åka golfbil och blev en stor publikfavorit när han gled runt på banan utanför New York i en golfbil fylld med McDonald’s-mat, lightläsk och cigaretter.

Golfbilsåkande John Daly en publikfavorit

I samband med tävlingen berättade han att han inte kan gå en hel golfrunda på grund av smärta.
– Det kommer inte bli bättre förrän jag kan få mitt knä utbytt men läkarna säger att jag är för ung. Det hade varit bättre om det var brutet. Men nu har jag artros och det gör jätteont, framför allt när jag går i nedförsbackar. Trots att jag åker golfbil svullnar knät till en vattenmelon. 

På grund av den enorma smärtan ansökte John Daly om att få åka golfbil under The Open, som spelas 18-21 juli 2019. 

R&A svarade att det inte gick för sig.
“Vi har övervägt samtliga relevanta faktorer och kommit fram till att avslå ansökan. R&A menar att det är en viktig del av mästerskapet och linksgolf att gå banan, vilket är synonymt med The Open. Vi måste också, så långt det är möjligt, se till att mästerskapet är rättvist”, skrev förbundet i ett pressmeddelande.

Ingen golfbil för "Big-John" på Portrush

John Daly meddelade då via sociala medier att han inte gillade R&A:s beslut och att han skulle åka till Nordirland för att ändå försöka spela. Sedan kom nästa bakslag.

John Daly biten av giftspindel

Ett spindelbett (!) gjorde att tvåfaldige majorvinnaren tvingades opereras efter att ha förlorat medvetandet.

Daly tog till sociala medier än en gång för att berätta vad som hänt och skrev då också att det nu inte bara är ena knät som genererar enorm smärta. Så gör även området där han blivit spindelbiten.

På grund av oturen och smärtan har nu alltså John Daly dragit sig ur The Open.

Ersätter gör Kevin Streelman.


Scroll to Top