AIG Women’s British Open Media Day

Tournytt

Damernas Open höjer prissumman – med 40 procent

Från och med i år tävlar damerna om betydligt mer pengar när Womens Open ska avgöras.

Jesper Johansson • 2019-07-08

Damernas British Open kommer få en rejäl påfyllning av prispengar. R&A meddelar att de ökar summan med nästan 40 procent och tar pengarna från sitt egna konto. 

Totalt kommer spelarna tävla om 4,5 miljoner dollar, 42,5 miljoner kronor. Det gör att AIG Womens Open är den näst bäst betalande majortävlingen på damsidan, endast slagen av US Open, där ytterligare en miljon dollar är på spel.

Årets Womens Open spelas på Woburn och börjar 31 juli. Vinnaren kommer i år få 727 500 dollar, 6,9 miljoner kronor. Det är ungefär 2,3 miljoner mer än Georgia Hall vann 2018.
– Vi insåg att vi behövde höja damernas prissumma i den här fina tävlingen och är glada över att kunna genomföra en så stor ökning som en del i R&A:s hängivelse i damgolfen, säger Martin Slumbers, R&A:s chef, i ett pressmeddelande.

Trots den stora påfyllningen av prispengar är damernas majortävling långt efter herrarna när det kommer till prispengar. Herrarna spelar om 10,75 miljoner dollar, 102 miljoner kronor.
– Det här är ett första steg och vi vet att det kommer ta lång tid att komma närmare männens prissummor. Vi kommer arbeta långsiktigt med en hållbar strategi men klarar inte av det själva utan är beroende av sponsorer, media och publik för att lyckas.


Scroll to Top