Andalucia Valderrama Masters – Day Four

Tournytt

Bezuidenhout överlägsen på Valderrama

Klar för The Open på Royal Portrush

Text: Martin Strömberg • 2019-06-30 Uppdaterad 2019-12-12

Ingen kunde stoppa Christiaan Bezuidenhout under sista ronden på Valderrama.

Den 25-årige sydafrikanen vann till slut med sex slag före en kvintett spelare och han är nu klar för sin första major om en knapp månad på Royal Portrush.

– Det känns otroligt och det har varit mitt mål med de här tre tävlingarna som jag ska spela. Att klara det redan i första är mer än jag kunnat hoppas på, sa en lycklig segrare.

Spanjoren Jon Rahm var på väg att äta in försprånget under slutet av första nio sista dagen. Rahm kom så nära som tre slag men när Bezuidenhout gjorde birdie på tionde samtidigt som Rahm gjorde bogey var skillnaden fem slag igen.

Sedan såg ingen röken av sydafrikanen mer.

 

 

Bezuidenhout överlägsen på Valderrama
Foto: Getty Images

Men Bezuidenhout har inte bara positiva känslor när det gäller Royal Portrush. Det var under British Amateur 2014 som han blev fast och avstängd för att ha använt betablockerare.

Bezuidenhout råkade av misstag få i sig råttgift som ung och åt medicin för att lindra de svåra stamnings- och ångestbesvären som han led av efter förgiftningen.

Han hade dispens hemma i Sydafrika men trots att han berättade allt under testet blev han dömd och först avstängd två år.

Efter att utredningen kommit fram till att han inte gjort det för att få fördelar i golfspelet sänktes straffet till nio månader.

Det räckte för att han skulle missa sitt stora mål som amatör, Eisenhower Trophy.

– Jag var helt knäckt eftersom det hade varit mitt stora mål. Det kändes då som att mitt liv var slut, skrev Bezuidenhout i Europatourens spelarblogg innan sin andraplats i Qatar Masters. 

Nu har han möjligheten att komma tillbaks till Nordirland och spela sin första major i karriären.

Övriga spelare som säkrade sin plats i The Open var spanjoren Adri Arnaus och fransmannen Mike Lorenzo- Vera.

 

Bezuidenhout överlägsen på Valderrama

Text: Martin Strömberg • 2019-06-30
TournyttAdri ArnausChristiaan BezuidenhoutEuropean TourJon RahmMike Lorenzo-VeraTournytt
Scroll to Top