Rocket Mortgage Classic – Round One

Tournytt

36-årige reserven leder efter karriärbästa

Nate Lashley förlorade sina föräldrar och flickvän på väg hem från en tävling. Nu leder han på PGA Tour.

CM Hellsten • 2019-06-28

När Nate Lashley ifjol som 35-åring var rookie på PGA Tour gjordes ett TV-reportage om hans mörka förflutna.
2004 spelade Nate Lashley collegegolf för University of Arizona och under en tävling i Oregon fick han besök av sina föräldrar och flickvän.
På hemvägen kraschade deras lilla privatplan och alla tre omkom.
– Golfen fick mig att tänka på annat än tragedin. Mina föräldrar var en så stor del av mitt liv och min golf. Det var väldigt svårt under en lång tid och jag saknar dem fortfarande hela tiden. Jag önskar bara att de kunde få komma och se mig i en PGA Tour-tävling, berättar Nate Lashley i reportaget. 

Protest utanför veckans PGA Tour-tävling

Den här veckan var Nate Lashley reserv inför Rocket Mortgage Classic och först på onsdagen fick han positivt besked.

Nate Lashley tog verkligen vara på chansen och svarade för karriärens bästa rond på PGA Tour – 63 slag (-9) efter nio birdies och inga missar.

36-årige reserven leder efter karriärbästa
Klicka på bilden för att komma till resultatlistan.

Nate Lashley leder turneringen med ett slag före Ryan Armour och Nick Watney som delar andraplatsen. Sju spelare finns på delad fjärdeplats – två slag bakom.
– Det är inte så kul att stå på reservlistan och missa en tävling med en plats marginal… Nu kom jag in och det är en lång väg kvar, men förhoppningsvis kan jag gå ut där och spela som i dag, avslappnat och ha roligt. Det gäller att ta ett slag i taget och det är verkligen inte så enkelt, säger Nate Lashley till PGA Tour.

Två svenskar finns med på Detroit Golf Club. Jonas Blixt har börjat bäst och är delad 24:a efter en rond på 67 slag (-5).
Freddie Jacobson är delad 75:a med 70 (-2).

Se den starka filmen där Nate Lashley berättar om tragedin:


Scroll to Top