5de3d97980bee

Tournytt

Bara slagit bollar en vecka – comeback i majorn

Michelle Wie gör comeback i KPMG Womens PGA Championship.

CM Hellsten • 2019-06-19

Världens bästa golfare har samlats i Minnesota där Hazeltine National GC i Minneapolis-förorten Chaska står som värd för KPMG Womens PGA Championship.
Det är samma bana som 2016 arrangerade Ryder Cup och efter veckans turnering har anläggningen haft samtliga ambulerande amerikanska majors, på dam- och herrsidan.

Major på Ryder Cup-banan

Viasat Golf sänder evenemanget – TV-tiderna hittar du här – och en spelare som kommer att få en hel del utrymme i rutan är Michelle Wie.
29-åringen från Honolulu, Hawaii – som 2014 vann US Womens Open – har de två senaste åren plågats av en handledsskada och tvingats till flera avbrott.

Så sänds majorn i midsommar

Senast hon tävlade var i mitten av april.
Under 2019 har hon spelat blott tre tävlingar, den fjärde drog hon sig ur.
Golf Digest skriver att Michelle Wie bara har slagit bollar en vecka inför sin comeback i majorn.
– Det har varit en tuff tid för mig att vara skadad. Lyckligtvis fick jag mer tid över att tillbringa med Jonnie (fästmannen Jonnie West, som ingår i NBA-laget Golden State Warriors lagledning) och kunde stötta honom och klubben. Det var riktigt inspirerande att se finalserien (som Toronto Raptors vann) och hur vissa spelare kämpade på trots skador. Jag lärde mig en hel del av deras envishet och vilja att vinna och att göra vad som krävs. Det inspirerade mig att komma tillbaka hit och vara med den här veckan, säger Michelle Wie på presskonferensen inför KPMG Womens PGA Championship.

Då startar svenskorna i midsommarmajorn

Scroll to Top