Henrik Stenson var särskilt nöjd med puttningen under US Open-veckan på Pebble Beach. /Foto: Getty Images

Tournytt

Stenson: “Jag är nöjd med veckan”

PEBBLE BEACH. Henrik Stenson avslutade US Open med en 70-rond, -1, och slutade mästerskapet fem under par vilket gav en delad niondeplats. "Jag är nöjd med veckan" säger Henrik Stenson.

Oskar Åsgård • 2019-06-17

Henrik Stensons tredjerond fick en märkligt dråplig avslutning. Men om vi lämnar inspelet som träffade en åskådare i pannan därhän så kände svensken att spelet stämde bättre under lördagen än vad det hade gjort tidigare i veckan.

Den fina känslan och tryggheten i spelet tee till green fanns kvar när Stenson inledde finalronden, sju slag bakom ledande Gary Woodland.

Stenson rullade i en birdie direkt på ettan och följde sedan upp med ytterligare tre birdies på hål 4, 6 och 7. Tre under par på de första sju och med en puttning som från åskådarled gav väldigt positiva vibbar. Stenson slog puttarna med bra fart och rull på vitgröegreenerna på Pebble Beach Golf Links och känslan var att han var på väg att bygga en riktig låg score sista ronden.

I det läget var han dock fortfarande sex slag bakom ledande Gary Woodland och upplevde ingen direkt tätkänning.

– Nej egentligen inte, de var för långt fram men vi hade ju läge till en bra placering, säger Stenson när Svensk Golf träffar honom efter ronden.

Tyvärr innebar två raka bogeys på 15 och 16 dock att Stenson tappade mark på ledartavlan. I slutändan blev det 70 slag sista ronden, ett under par, och totalt fem under par för mästerskapet vilket ger en delad niondeplats.

Ett resultat som Stenson totalt sett ändå var nöjd med.

– Jag är nöjd med veckan, det har varit en kul vecka och Pebble är en fantastisk bana. Slitit lite med spelet ibland och (det har varit) lite bättre ibland. Höll ihop det bra idag, det kändes som att vi tappade synken litegrann på sista nio och fick kriga mycket för paren på vägen in och gjorde det riktigt bra. Trist med de två missade järnslagen på 15 & 16 som leder till bogeys.

Vad tar du framförallt med dig från den här veckan?
– Puttningen och järnslagen var riktigt bra emellanåt. Det var lite för mycket på och av bara. Vi tar med de positiva grejorna. Jag hoppas att vi kan fortsätta att bygga. Det har varit en lång väg mot att hitta formen, vi är fortfarande inte riktigt där men det visar vad en bra inställning, rutin och en bra spelstrategi kan göra bra ifrån sig i en sån här tävling mot de bästa i världen. Så vi fortsätter att kämpa, säger Stenson.

Direkt efter att scorekortet var signerat och intervjun var avklarade satte sig Stenson i en bil för rask färd mot flygplatsen och en flight hem till Sverige.

I ett sms från flygplatsen skriver Stenson till Svensk Golf:

– Såg att mina två bogeys på slutet kostade mer än jag trodde. Men det var ju några andra som tappade också för att det blev så, inte lönt att gråta över spilld mjölk nu!

Väl hemma i Sverige väntar två lediga veckor med familjen.

– Nu är det ledighet. Jag har spelat sju av åtta veckor och är helt färdig med golf för två veckor i alla fall. Jag ska hem och njuta med familjen i Sverige.

Scroll to Top