U.S. Open – Round Three

Tournytt

Woodland jagas av tunga namn

Kommer att bli en rysaravslutning på Pebble Beach

Martin Strömberg • 2019-06-16
Woodland jagas av tunga namn

Amerikanen Gary Woodland håller fortfarande ledningen i US Open på Pebble Beach.

Han gick tredjeronden på 69 slag och efter 54 hål är Woodland elva under par, ett slag före engelsmannen Justin Rose.

– Den här banan passar mig så bra och jag känner mig bekväm med varenda slag. Jag kom hit för att vinna och det är det jag siktar på i morgon, sa en nöjd Woodland efter tredje ronden.

Han inledde den med birdies på fyran och sexan innan han tappade ett slag på tuffa åttan. Efter en birdie till på hål nummer elva handlade sluthålen mest om att hålla ut.

Woodland räddade par genom att sätta en chipp på tolvan och hamnade sedan i trubbel också på fjortonde.

– Jag halkade lite med foten på utslaget och det var första gången som jag hamnade ur position på riktigt och jag fick ett fruktansvärt läge. Duffade chippen så småningom och föröskte bara komma nära med nästa slag och hade turen att den gick i.

Woodland har hittills aldrig varit bättre än delad 23:a i US Open (2011) men han har två topp tio-placeringar i PGA Championship de senaste två åren.

Nu ska han ut och försöka hålla en ledning under en avslutningsrond.

– Jag har respekt för alla spelare som är efter mig och Brooks har spelat fenomenalt senaste åren. Men jag vet att om jag spelar som jag kan så kommer det att krävas något väldigt speciellt av spelarna bakom för att nå mig, sa Woodland självsäkert.

Förra året spelade han i slutronden på Bellerive tillsammans med Tiger Woods. Och det var en erfarenhet som Woodland tror sig ha nytta av under slutronden.

– Jag lärde mig mycket och kanske framförallt att jag bara kan kontrollera mig själv och inte min omgivning. 

Rose är alltså ett slag efter och på delad tredjeplats, fyra slag bakom Woodland, finns just Brooks Koepka, sydafrikanen Louis Oosthuizen och Chez Reavie.

Om man ska följa statistiken så är det någon av dessa fem som kommer att vinna på söndagen. Under de senaste 20 åren har 18 segrare varit topp-fem inför sista ronden.

Rory McIlroy är sexa, ytterligare ett slag bakom.

 


Woodland jagas av tunga namn
Scroll to Top