5de3da0a38fdb

Tysk seger på Skaftö

Henseleit vann före Lynn Carlsson

Text: Martin Strömberg • 2019-06-15 Uppdaterad 2019-12-12

Tyska Esther Henseleit tog en imponerade seger när Skaftö Open avgjordes under lördagen. Detta var hennes första seger som professionell spelare.

– Pokalen är rätt tung, det var en bra dag idag och jag puttade riktigt bra, tror jag hade 23 puttar idag. Jag är så glad att det slutade som det gjorde. Jag har svårt att förstå att jag tagit min första seger som proffs. En bra dag, säger Esther Henseleit efter sin seger i Skaftö Open. 

Det har varit tre händelserika veckor för Esther som inleddes med att hon spelade US Women´s Open följt av Golf Sixies på herrarnas Europatour och nu som avslutning en seger i Skaftö Open på LET Access Series.

 

Tysk seger på Skaftö
Lynn Carlsson slutade tvåa efter en mäktig slutspurt // Foto: Göran Söderqvist

Lynn Carlsson, Varbergs Golfklubb, slutade tvåa, ett slag efter Esther efter att under avslutningsronden haft 63 slag (-6). Sofie Bringner, Vasatorps Golfklubb, slutade trea ytterligare ett slag bakom.

– Dagen på banan var väldigt bra, kan inte säga så mycket annat när scoren till slut blev sex under par. Jag startade väldigt bra, var fem under par efter de första nio hålen, och hade bra flyt i spelet. Jag är glad att jag verkligen gav det en chans idag, säger Lynn Carlsson efter att ha slutat tvåa i Skaftö Open.

– Så kul att tävla på hemmaplan, detta är enda tävlingen i Sverige i år och jag är jätteglad att jag varit här denna veckan. Jättebra arrangerat och så kul att se så mycket folk här ute. Sverige behöver stora bra damtävlingar, så jätteglad att jag varit här och fått vara en del av detta, säger Lynn Carlsson om Skaftö Open. 

Se slutställningen nedan.   

Tysk seger på Skaftö

Se intervjun med tvåan, Lynn Carlsson, här nedanför.

 


Text: Martin Strömberg • 2019-06-15
TournyttEsther HenseleitLETASLynn CarlssonTournytt
Rulla till toppen