Tournytt

Rekordmannen: ”Enda jag gjorde bra var räddningar”

PEBBLE BEACH. En smått förvånad Justin Rose sänkte en tremetersputt på sista hålet för att gå till sex under par för dagen och tangera Tiger Woods US Open-rekord. "Jag vet inte om jag gjorde något bra förutom räddningar", sa Rose efteråt.

Oskar Åsgård • 2019-06-14
Rekordmannen: ”Enda jag gjorde bra var räddningar”

När Tiger Woods vann sin ikoniska US Open-seger på Pebble Beach 2000 öppnade han med 65 slag, sex under par.

Samma score levererade Justin Rose under 2019 års första US Open-rond och tangerade därmed den lägsta öppningsrond som noterats i US Open-sammanhang på Pebble Beach. Dessutom i sällskap med just Tiger Woods.

Men det krävdes många skickliga parräddningar av Rose för att hålla ihop scoren första dagen.

– Jag vet inte om jag gjorde något bra förutom räddningar. Det är skönt att veta att jag kan skjuta en sådan score med mer att hämta i tanken, sa Rose till pressen efteråt.

Trots att han bara träffade hälften av alla greener och fairways lyckades Rose rulla i fem birdies, en eagle och behövde bara fläcka ner scorekortet med en enda bogey.

– Det här är bara ett litet steg mot slutresultatet, så man känner inte samma pirr som på en söndag. Men jag kunde inte hjälpa att kolla över axeln (på 18:e green), och tänka “fasen, det här är Pebble Beach, du sköt 65 och det är US Open”. Oavsett hur resten av veckan utvecklar sig var det en cool stund.

Justin Rose leder mästerskapet ett slag före kvartetten Rickie Fowler, Louis Oosthuizen, Xander Schauffele och Aaron Wise.

Spelkamraten Tiger Woods är fem slag efter på delad 28:e plats med sina 70 slag.


Scroll to Top