Tournytt

Thomas lärde sig av Koepka – från TV-soffan

Justin Thomas var tvungen att hoppa över PGA Championship på grund av en handledsskada. Från TV-soffan lärde han sig av Brooks Koepkas seger på Bethpage Black.

Jesper Johansson • 2019-06-11
Thomas lärde sig av Koepka – från TV-soffan

Justin Thomas har under året dragits med en handledsskada. Efter The Masters tog amerikanen en paus från golfen och hade inte tillfrisknat när det var dags för PGA Championship i maj. Det var första majorn sedan 2015 som Justin Thomas inte deltar i. Men trots att han inte var med och spelade på Bethpage Black säger stjärnan att han från TV-soffan lärde sig en hel del.

Så sänds US Open på Pebble Beach

Brooks Koepka hade sju slags ledning inför det avslutande varvet men höll på att förlora efter flera bogeys de sista nio hålen på söndagen. Justin Thomas har varit i samma sits. Under Sony Open 2017 hade även han en sju slags stor ledning. Han lyckades vinna – men kunde relatera till pressen som sätts på en spelare som leder så pass mycket.
– Jag har aldrig varit så nervös på första tee som den dagen. Allt jag hörde från media var att ‘ingen har tappat en sjuslagsledning på PGA Tour på en söndag’. Alla frågor jag fick inför tävlingen handlade om det, så det satte sig i skallen, sa Thomas på en presskonferens inför veckans major på Pebble Beach.
– Det var tufft i Sony Open. Jag kan knappt föreställa mig hur det måste ha varit i PGA Championship.

Brooks Koepka lyckades rädda segern efter att sju slags marginal som lägst var nere på endast ett slag.
– Han hanterade det riktigt bra. Så om jag kommer i samma sits måste jag kanalisera min inre “BK”, för att höja självförtroendet och visa karaktär.

Då startar svenskarna i US Open


Scroll to Top