Tournytt

Mickelsons sista chans?

Jagar sin "Career Grand Slam" efter sex andraplatser

Martin Strömberg • 2019-06-11
Mickelsons sista chans?

Efter sex andraplatser i US Open är det många som tror att årets US Open på favoritbanan Pebble Beach, kan vara 48-årige Phil Mickelsons sista reella möjlighet att lyckas vinna tävlingen, och därmed ta en Career Grand Slam, seger i alla fyra majors minst en gång.

Mickelson har ett fantastiskt facit på Pebble Beach med fem segrar i AT&T Pebble Beach Pro-Am och senast han vann på banan var så sent som i februari i år då han slutade 19 under par efter en formidabel uppvisning.

– Det tar mer kraft och energi för varje år att spela på den här nivån men när jag lyckas så vet jag att jag fortfarande kan vinna här, sa Mickelson efter den segern.

Senaste topplaceringen vid US Open kom på Merion för sex år sedan då han ledde efter tre ronder för att slutligen bli delad tvåa efter Justin Rose. Många menar att Phils spel från tee inte passar för US Open-uppsättningen som typiskt sett innebär smala fairways och tjocka ruffar.

Sedan Merion har han inte slutat bättre än delad 28:a något år.

Men hoppet finns definitivt kvar hos Phil Mickelson.

– Om jag skulle lyckas att vinna i år så skulle det förändra hela bilden av min karriär. Det är bara fem spelare som lyckats och det är klart att man skulle hamna i ett väldigt speciellt säsllkap, sa Phil inför årets US Open.

Gene Sarazen, Ben Hogan, Jack Nicklaus, Gary Player och Tiger Woods är de fem som hittills lyckats knyta ihop en Career Grand Slam.

 

 

Scroll to Top