Tiger Woods

Tournytt

Spelarna vädjar till USGA inför US Open

"Utan regn har de klantat till det 100 procent av gångerna"

Martin Strömberg • 2019-06-06

Nästa torsdag inleds US Open på anrika Pebble Beach i Kalifornien.

Inför tävlingen handlar nästan allt om hur USGA ska lyckas presentera Pebble Beach. Ska det bli ännu ett Chambers Bay eller Shinnecock Hills?

Phil Mickelson skräder inte orden när han beskriver USGA:s arbete under US Open.

– Jag har spelat 29 US Open. Hundra procent av gångerna har de misslyckats om det inte regnar. Regnet är deras stötdämpare och utan regn kan de inte kontrollera sig själva, de misslyckas varenda gång.

Nordirländaren, Rory McIlroy, är lite mer diplomatisk i sina uttalanden inför årets upplaga av US Open.

– De försöker att göra så gott de kan men jag tror att de själva skulle medge att de gjort en del misstag de senaste åren, alla gör misstag. Vi får ge dem en chans att vinna tillbaks förtroendet men om de misslyckas en gång till så kan det bli problem.

De senaste upplagorna har präglats av en kombination av märkliga förhållanden och besynnerlig uppsättning av banorna.

Förra året på Shinnecock Hills var greenerna helt bakade och oberäkneliga och i en kombination med en del märkliga pinnplaceringar blev det snudd på ospelbart.

År 2015 då tävlingen spelades på Chambers Bay hade man i princip utrotat gräset på greenerna och 2013 lyckades man förvandla klassiska Merion till oigenkännlighet.

Tidigare har USGA ofta kört huvudet i sanden och låtsats som att inga problem funnits. Men den senaste tiden har organisationen visat ett annat ansikte.

– Vi lyssnar på spelarna och har en bra dialog. Vi vill göra ett så bra jobb som möjligt och ser framåt, sa USGA:s VD i en intervju nyligen.

Tiger Woods har också en viss erfarenhet av US Open och han ser gärna att tävlingen går tillbaks i tiden och att man inte krånglar till uppsättningen alltför mycket.

– Jag tycker om när det är smala fairways och tjock ruff som det brukade vara. Missar man fairway får man hacka ut bollen och gå vidare. 

Senast US Open spelades på Pebble Beach 2010 vann Graeme McDowell på par. Tio år tidigare vann Tiger Woods med 15 slag och då var segerscoren tolv under par.

Scroll to Top