The Memorial Tournament Presented By Nationwide – Final Round

Tournytt

Cantlay snuvade Kaymer och Scott

Tog andra segern efter grym avslutningsrond på Muirfield Village

Martin Strömberg • 2019-06-03

Det blev ingen första seger sedan U.S. Open 2014 för tyske Martin Kaymer.

Han gick ut i ledning sista dagen av memorial och efter sju hål hade han drygat ut sitt försprång till fyra slag.

Det var ungefär då som amerikanen Patrick Cantlay började dyka upp på ledartavlan som ett potentiellt hot och medan Kaymer tappade hela vägen in så växlade Cantlay bara upp.

Till slut blev det 64 slag sista ronden på Muirfield Village och marginalen till tvåan, Adam Scott, blev två slag.

– Jag visste att jag hade en svår uppgift idag och jag är stolt över att jag lyckades avsluta så bra. Jag har haft många bra chanser sedan min första seger och jag är lite förvånad över att det tog så lång tid att vinna igen, sa Cantlay efteråt.

Cantlay har ett speciellt förhållande till tävlingens värd, Jack Nicklaus, och han fick beröm av legendaren efter segern.

– Patrick är väldigt llik mig, han blir nästan väl fokuserad ute på banan. Jag har sagt till honom att försöka njuta lite och le mer på banan och det gjorde han idag, sa Nicklaus.

För Kaymers del var tävlingen ändå ett stort steg i rätt riktning och trots att han tappade till en tredjeplats efter en avslutningsrond på par var han nöjd efter tävlingen.

– Jag har spelat bra hela veckan och skillnaden idag är att jag gjorde några små missar och att jag inte fick i några puttar. Hatten av för Patrick och 19 under är ett fantastiskt resultat.

För svensk del blev Henrik Stenson till slut bästa svensk på en delad 37:e plats. Alex Norén och David Lingmerth blev delade 41:or, ett slag bakom Stenson och 18 slag bakom segrande Cantlay.

Cantlay snuvade Kaymer och Scott
Scroll to Top