Pure Silk Championship – Final Round

Tournytt

Sagströms bästa någonsin

Slutade tvåa efter att ha träffat pinnen på 72:a hålet

Martin Strömberg • 2019-05-27

Det blev ett långt drama när Pure Silk Championship avgjordes under söndagsnatten på River Course på Kingsmill.

Till en början såg engelskan Bronte Law ut att springa iväg med segern när hon tidigt tog sig till fyra under par för ronden och 17 under par totalt.

Madelene Sagström inledde stabilt och var samtidigt två under för sin rond men ändå fem slag efter.

Då hände något.

Law tappade helt plötsligt driver-svingen och släppte tre utslag i rad höger. Hon lyckades rädda par två av gångerna men man såg hur osäkerheten spred sig.

 

Sagströms bästa någonsin
Bronte Law med segerbucklan // Foto: Getty Images

Sagström rullade i två snabba birdies på hål 10 och 11 och var plötsligt på andra plats, bara två slag bakom Law.

– Jag är så stolt över hur jag hanterade detta. Jag följde spelplanen och kände mig trygg därute, berättade Sagström efteråt.

Sista sex, sju hålen blev oerhört spännande. Sagström gav sig själv chanser hela tiden och när ännu en birdie till slut ramlade i på 14 var avståndet upp till Law bara ett slag.

Law började slå spoon från tee istället och stabiliserade upp spelet. När hon gjorde birdie på hål 16 tog hon tillbaks två slags ledning.

Ändå gav Sagström allt och med lite flyt hade andraslaget på 18:e kunnat bli riktigt historiskt. Sagström slog ett underbart slag som var mitt på stickan. Tyvärr tog den för hårt och studsade tillbaks tio meter. 

– Jag visste att jag hade lite adrenalin och var mellan klubbor. Jag tog den kortare och föröskte egentligen inte sl�� den mot pinnen, men så kom en lite draw och jag bara, tänkte att den ser bra ut, berättade Sagström för lpga.com. 

Det blev par på hålet, 66 slag för avslutningsronden, och en delad andraplats. Bästa LPGA-placeringen hittills för Sagström.

– När jag gör en sak i taget och följer spelplanen så känns det bra. Jag ska bar fortsätta så och arbeta på spelet så vet jag att en seger kan vara nära.

Bronte Law tog sin första seger efter en avslutningsrond på 67 slag.

Anna Nordqvist slutade delad 33:a och Pernilla Lindberg delad 43.a.


Scroll to Top