5de3dc3cbee38

Tournytt

Folke överlägsen på Tegelberga

Tog sin första proffsseger efter uppvisning

Text: Martin Strömberg • 2019-05-26 Uppdaterad 2019-12-12

Moa Folke, Landeryds Golfklubb, var i ledning inför söndagens avslutande rond av Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun. I utmanade väder var Moa den enda i startfältet som lyckades gå under par vilket ledde till en säker seger med sex slag.

– Det var tufft väder idag, blåsigt och lite regn då och då men jättefin bana och jag spelade bra vilket var kul. Jag har varit nära några gånger innan så det känns jätteroligt. Det var jämt i början men sedan drog jag ifrån och kunde spela lite mer avslappnat, men här ute kan vad som helst hända så det gällde att ha fullt fokus hela vägen in, säger Moa Folke efter seger.

Moa har spelrättighet på Symetra Tour i USA så hon kommer nu att åka över dit och spela några tävlingar. Hon kommer att även spela fler tävlingar på Swedish Golf Tour under säsongen.

Moa slutade femma vid tourpremiären och tog med dagens seger sin första professionella seger. Hon klättrar upp i topp av rankingen där premiärsegrarinnan Filippa Möörk och Mimmi Bergman följer tätt efter.

På delad andra plats slutade landslagamatören Linn Grant från Rya Golfklubb och proffsdebuterande Emma Svensson från Ringenäs Golfklubb.

Nästa tävling på Swedish Golf Tour för damer är HOYA Ladies Open 7–9 juni på Flommens Golfklubb. Då avgörs för första gången Swedish Golf Tour som ett samarrangemang med Teen Tour Elite.

Se segerintervjun med Moa Folke här nedanför:


Text: Martin Strömberg • 2019-05-26
TournyttEmma SvenssonLinn GrantMoa FolkeSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top