Tournytt

Alfredsson vann U.S. Senior Women´s Open

Tog hem sin andra major 26 år efter den första

Martin Strömberg • 2019-05-20

Hon har vunnit sju gånger på vanliga LPGA-touren varav en major.

Men sent igår kväll kom hennes första riktigt tunga titel som senior när Helen Alfredsson stensäkert spelade hem U.S. Seniors Women´s Open efter en avslutande rond på 72 slag, ett över par, på Pine Needles, North Carolina.

– Ända sedan mitt första år då jag slutade tvåa har den här tävlingen känts speciell. U.S. Open är ett av de allra tuffaste testen och jag gilar den typen av tävlingar, sa en lycklig Helen efter segern.

Alfredsson gick ut i delad ledning sista dagen tillsammans med Trish Johnson från England. Och det skulle bli en avslutningsrond som växlade kraftigt första nio. Ena hålet var svenskan i ledningen för att sedan byta plats med Johnson. 

Men under slutnian visade Alfredsson klassen. Hon gjorde 13 raka par från hål nummer fem och den pressen knäckte till slut Johnson, som gjorde bogeys på hål 13 och 14 och föll ifrån.

Inkster fortsatte att träffa greener men kunde inte få i puttarna och inte heller hon kunde utmana i slutänden.

Till slut stod svenskan på sista tee med två slags marginal och med ett stabilt par på sista hålet kunde hon säkra titeln.

– Jag är helt utpumpad. Det är svårt att fatta det här efter att ha varit ute och kämpat och fokuserat så hårt under hela tävlingen. Särskilt när man inte tävlar så ofta nuförtiden. Jag är glad att nästa tävling inte är förrän oktober för det tar längre tid att återhämta sig nuförtiden.

Segern ger Helen Alfredsson en segercheck på 180 000 dollar samt en plats i nästa års U.S Women´s Open, en tävling som hon senast spelade 2010.

Helen Alfredsson har en majorseger sedan tidigare då hon vann Kraft Nabisco Championship 1993.

Slutställningen: 

Alfredsson vann U.S. Senior Women´s Open
Scroll to Top