Tournytt

Gillberg vann i Fjällbacka

"Tog upp mobilen på 16:e hålet för att kolla hur jag låg till"

Martin Strömberg • 2019-05-18

Oliver Gillberg från Kårsta Golfklubb tog sin första seger på Swedish Golf Tour när han under lördagen spelade hem TanumStrand Fjällbacka Open. Oliver ledde inför den avslutande ronden och avslutade med en bogeyfri rond på 67 slag för totalt tolv under par och seger med tre slag.

– Det känns bra, riktigt skönt. Det var pirrigt på slutet. Jag tog upp mobilen på 16:e hålet för att kolla hur jag låg till och såg att jag ledde med två slag. Jag lyckades sätta birdieputten där och då släppte det lite, men pirrigt var det, säger Oliver Gillberg efter segern.

Oliver gör 2019 sin första hela säsong som proffs. Han representerade Sverige vid lag-VM för amatörer på Irland i september i fjol och tog därefter steget från amatör till proffs.

Han har en seger som proffs sedan tidigare då han tidigare i år segrade i Tomelilla Open ingående i Future Series.

Segern gav en segercheck på 81 000 kr och ett stort hopp uppåt på Golfbox Nordic Golf League Ranking. Det är den ranking där topp-5 vid säsongens slut spelar till sig spelrättighet på European Challenge Tour till 2020. Inför tävlingen på Fjällbacka Golfklubb låg Oliver på 35:e plats på rankingen och nu är han sexa på densamma. Leder rankingen gör fortfarande Fredrik Niléhn Delsjö Golfklubb.

Nästa tävling för Oliver blir på European Challenge Tour i Tjeckien nästa vecka när D+D REAL Czech Challenge avgörs.

På delad andra plats i TanumStrand Fjällbacka Open placerade sig Gustav Adell från Ombergs Golf Resort och danske Niklas Nørgaard Møller.

Nästa tävling på Swedish Golf Tour för herrar är Elisefarm Open på Elisefarm Golf Club redan kommande vecka, tävlingsdagar är 22–24 maj.

Gillberg vann i Fjällbacka
Scroll to Top