Tournytt

Daly: ”Blir inte bättre förrän jag fått knät utbytt”

John Daly har blivit tillåten att åka golfbil under veckans PGA Championship. Nu berättar amerikanen om sitt hälsotillstånd.

Jesper Johansson • 2019-05-16
Daly: ”Blir inte bättre förrän jag fått knät utbytt”

John Daly deltar i veckans PGA Championship. 1991 vann han majortävlingen och nu är han på plats för att försöka vinna den ännu en gång. Men hans fysik är inte vad den en gång var. För i år måste John Daly spela med en golfbil för att kunna ta sig runt långa och kuperade Bethpage Black utanför New York.

Flera spelare har kommenterat Dalys användande av golfbil, bland annat Tiger Woods. Den senaste majorvinnaren kommenterade Dalys användande med golfbil att han har spelat med ett brutet ben.

Tiger: “Jag har gått med ett brutet ben”

John Daly har nu också kommenterat användandet av färdmedel. Och han säger att det inte är någon fördel att slippa gå.
–Jag skulle inte kunnat spela utan golfbil. Helt ärligt är det inte så enkelt med en golfbil eftersom den är mer distraherande än hjälpande. Men jag behöver den annars kan jag inte spela, säger Daly till Golf Channel. 

Den 6 800 meter långa banan har under inspelsvarven varit jobbiga för de flesta spelarna. Även för John Daly – som måste följa en hel del regler uppsatta av tävlingsarrangören PGA of America.
– Var John Daly kan åka och inte beror helt på golfbanans skick. Jag ska ha ett möte med honom och prata igenom var han kan och inte kan köra. Självklart finns det vissa delar av golfbanan där man inte kan köra sin golfbil. Det handlar om sunt förnuft, vad som är rimligt och vad som är rättvist för både spelaren i fråga och alla andra där ute, säger Kerry Haigh, PGA:s tävlingschef till Golf Channel.

Så sänds PGA Championship

John Daly kan inte ta sig runt till fots på grund av artros i höger knä. Enligt amerikanen kan han inte gå mer än sex hål utan att det värker för mycket. Dessutom finns det inte mycket som tyder på att han ska få ett friskt knä inom de närmaste åren.
– Det kommer inte bli bättre förrän jag kan få mitt knä utbytt men läkarna säger att jag är för ung. Det hade varit bättre om det var brutet. Men nu har jag artros och det gör jätteont, framför allt när jag går i nedförsbackar. Trots att jag åker golfbil svullnar knät till en vattenmelon. 

John Daly säger att han också fått diabetes samt leverproblem.


Scroll to Top