Tournytt

Woods civilrättsligt anklagad för vållande till annans död

Tiger Woods är mitt uppe i sina förberedelser inför årets andra majortävling. Hemma i Florida har han samtidigt blivit civilrättsligt anklagad för vållande till annans död.

Jesper Johansson • 2019-05-14

Föräldrarna till en 24-årig man som omkommit i en bilolycka har civilrättsligt anmält Tiger Woods för vållande till annans död.

Tiger Woods är ansvarig ägare för restaurangen The Woods i Jupiter, Florida, och det var där som en 24-årig man fått i sig tre gånger så mycket alkohol som är tillåtet enligt Floridas lag.
Därefter satte han sig bakom ratten och kraschade mot sin död. 

Enligt anmälan menar åklagaren att mannen blev överserverad under de tre timmarna han befann sig på restaurangen.

USA Today skriver att han arbetade på restaurangen och hade en historik av alkoholmissbruk. Åklagaren menar att Tiger Woods, som chef, visste eller borde ha vetat det här och därför inte serverat honom alkohol.
Det är oklart om Tiger Woods befann sig på restaurangen. Enligt Floridas alkohollagar kan han trots det vara skyldig då han äger etablissemanget och därmed är ansvarig för att ingen överserveras.

Under tisdagen ska en presskonferens hållas av åklagare i Florida. Tiger Woods befinner sig utanför New York för att delta i PGA Championship. Även han ska träffa media under tisdagen.


Scroll to Top