Tournytt

Parnevik: ”Självklart mitt ansvar”

Årets första major slutade snöpligt för Jesper Parnevik. Nu berättar han vad som hände.

Erik Hallberg • 2019-05-12

Regions Tradition, årets första major på Champions Tour fick ett snöpligt slut för tävlingens ende svensk Jesper Parnevik.

Parnevik hade inlett tävlingen bra med en 70- och en 72-runda. Men när svensken stod på rangen för att varva ner efter fredagsronden fick han det otroligt tråkiga beskedet att han diskvalificerats då han missat att signera in sitt scorekort.

Parnevik diskvalificerad i majorn

Enligt Parnevik var det flera olika faktorer som ledde till att han missade signeringen.

– Jag spelade tillsammans med Jerry Pate och José María Olazábal och det var väldigt rörigt direkt när vi kom in efter det 18:e hålet, säger Jesper Parnevik till svenskgolf.se/wp.

– Dels så var det åtta sponsorer som gick med oss innanför repen hela varvet och de skulle ha massa bollar och bilder signerade direkt när vi var klara. Sen hade Jerry Pate skrivit fel score på ett av hålen för mig. Vi satt länge och rättade till scoren, men sen missade jag helt enkelt att signera kortet när det lämnades in.

Oavsett orsaken är dock Parnevik tydlig med vems ansvar det är.

– Det är självklart mitt ansvar att det händer. Sen är det lite synd att alla runt omkring också missade att jag glömt signera. Inte ens de som tog emot scorekortet märkte något.

Det här är andra gången du blir diskvalificerad på grund av strul med scorekortet, tycker du att man borde göra om reglerna?

– Ja, jag blev diskad från British Open 2003 också, men då var det lite annorlunda jämfört med den här gången. Jag kan tycka att det är en ganska larvig regel i dagens läge. Speciellt i de här stora tävlingarna som direktsänds på tv och där hela världen vet vilken score du har. Det är ju inte så att alla spelare måste signera ett papper om att man vann med 7-0 i en Premier League-match direkt. Jag tror att de kommer att ändra reglerna längre fram. 


Scroll to Top