Tournytt

Spieth fortsätter söka efter spelet

Trots att Jordan Spieth inte fått spelet att lossna under inledningen av året är trefaldige majorvinnaren säker på att formen är på väg åt rätt håll.

Jesper Johansson • 2019-05-09

Jordan Spieth är rankad 39 i världen. Amerikanen som varit rankad högst av alla har sedan sin senaste majorseger 2017 haft problem med sitt spel och hoppas snart kunna hitta tillbaka till fornstor form.

Men inledningen av 2019 har inte varit speciellt bra för Jordan Spieth. 25-åringen har i årets tolv första starter som bäst slutat delad 21. Det gjorde han i Masters på Augusta. Hans svaga säsongsstart gör att Spieth är rankad 153 på FedExCup och han själv är medveten om sina bekymmer med spelet.
– Jag tycker att jag har gjort ett bra jobb och omfamnat mina problem. Jag tvivlar inte på mina egen förmåga och mig själv och det här är helt enkelt mekaniskt och något jag har problem att vänja mig vid. Jag kan inte jämföra mig med tidigare år, sa Spieth under en presskonferens inför veckans AT&T Byron Nelson som spelas i hans hemstat, Texas. 

2015 var Jordan Spieth 15:e bästa spelaren från tee, elfte bästa spelaren in mot green, sjunde bäst runt greenerna och nionde bästa puttaren. Enligt statistiken var han då näst bästa spelaren på touren i intjänade slag.
Nu, 2019, är Jordan Spieth rankad 205 från tee, 120 in mot green och 87:a runt greenerna. Enligt den sammanställda statistiken är trefaldige majorvinnaren i år PGA Tours 148:e bästa spelare.

Trots de siffrorna menar han att spelet är på gång.
– Jag känner verkligen att jag närmar mig. Det har varit ganska illa. Jag visste inte riktigt vad felet var men det vet jag nu och jag arbetar med att fixa problemet.


Scroll to Top