Tournytt

TV: Tiger fick frihetsmedalj av presidenten

Tiger Woods hyllades av president Donald Trump i Vita husets rosenträdgård.

CM Hellsten • 2019-05-07

I vintras spelade Donald Trump ett varv tillsammans med Jack Nicklaus och Tiger Woods och efteråt var presidenten övertygad om att Tiger skulle vinna fler majors.
Så blev det också.
Woods bröt en nästan 13 år lång svit utan en majortitel när han erövrade sin femte gröna kavaj efter triumfen i The Masters på Augusta National.

Svensk Golf Podcast: Allt om Tigers sensationella seger

Måndagen 6 maj hyllades Tiger Woods av den amerikanske presidenten när Donald Trump delade ut frihetsmedaljen till golfstjärnan.
Ceremonin ägde rum i Vita husets rosenträdgård.
– I dag är det mitt privilegium att dela ut nationens högsta civila utmärkelse till en av de allra största i idrottshistorien, sa Donald Trump.

Trumps golfsimulator i Vita huset kostar 465 000 kr

Tiger Woods hade tidigare sagt att hans barn bara kände till honom som en duktig Youtubegolfare eftersom de aldrig hade fått uppleva pappas majorframgångar i verkligheten.
Under The Masters fanns dock dottern Sam och sonen Charlie på plats på Augusta.

Barnen fick äntligen se pappa vinna en major

Nu fick de även närvara när fadern hyllades i Vita huset. Även Tigers mamma, flickvän och caddie deltog.
– Ni har sett det bra och det dåliga, topparna och dalarna och jag skulle inte vara i denna situation utan er hjälp. Jag har kämpat, jag har verkligen försökt hänga i för att komma tillbaka och kunna spela golf igen. Jag har haft tur som kunnat göra det, sa Tiger Woods under ceremonin.

Tre andra golfare har till delats frihetsmedaljen: Arnold Palmer (2004), Jack Nicklaus (2005) och Charles Sifford (2014).


Scroll to Top