Tournytt

Stenson klättrade 75 placeringar efter 67:a

Henrik Stenson fick ingen smakstart i årets upplaga av Wells Fargo Championship, men med en mycket fin fredagsrond klättrade svensken 75 placeringar och återfinns på en delad 28:e plats inför helgen.

Erik Hallberg • 2019-05-04

Henrik Stenson inledde Wells Fargo Championship med en tung rond i torsdags. Fyra bogeys och en dubbelbogey bäddade för en 74:a och inför fredagens spel låg svensken på delad 101:a plats.

Men så kom fredagen. 

Stenson, som inledde det andra varvet på det 10:e hålet, fick en kanonstart med en birdie på dagens första hål. Efter endast en bogey och ytterligare fyra birdies kunde Stenson signera ett scorekort med 67 slag.

Henrik Stensons scorekort:

Stenson klättrade 75 placeringar efter 67:a
Stenson klättrade 75 placeringar efter 67:a

Fredagens fina resultat innebar att Stenson sammanlagt ligger ett under par. Totalt klättrade Stenson hela 75 platser under fredagen och återfinns på en delad 28:e plats inför helgen.

I tätstriden har det pratats mycket om Rory McIlroy, som gick in i fredagens spel i delad ledning. Nordirländaren var länge med i den absoluta toppstriden men med en dubbelbogey och en bogey på de två avslutande hålen har McIlroy fem slag upp till ledaren Jason Dufner inför helgen.

Dufner följde upp sin 68-rond från torsdagen med en suverän 63:a under fredagen. Sammanlagt ligger Dufner 11 under par vilket räcker till en ensam ledning med halva tävlingen spelad.

Ingen av tävlingens två andra svenskar, Jonas Blixt och Freddie Jacobsson, klarade kvalgränsen och de båda missar därmed helgens spel.

Stenson klättrade 75 placeringar efter 67:a
Klicka på bilden för att se hela leaderboarden.

Scroll to Top