Volvo China Open – Day Three

Tournytt

Gick åtta under par – de sista nio hålen

Fransmannen Benjamin Hebert har aldrig tidigare varit i ledning efter 54 spelade hål i en ET-tävling. Under lördagen satte han sig i den positionen - efter en helt makalös avslutning.

Text: Erik Hallberg • 2019-05-04 Uppdaterad 2019-12-12

Benjamin Hebert gick in lördagen fyra slag bakom ledaren och 2015 års vinnare Wu Ashun. Efter nio spelade hål låg Hebert på par för dagen och avståndet till Wu hade ökat till fem slag.

Men så tappade hemmaspelaren Wu med fyra raka bogeys på hål 12-15.

Istället var det nu Hebert som plötsligt hittat sitt spel och flög fram. Fransmannen gjorde sex birdies och en eagle under de sista nio hålen och noterades för 28 slag in. Det är den hittills lägsta scoren över nio hål under 2019 års upplaga av Race to Dubai.

– Det här är ett galet spel, eller hur? Jag spelade riktigt dåligt de första nio hålen då jag inte alls kände mig bekväm med min sving. Jag försökte bara behålla fokus på det jag gjorde och under de sista nio hålen hittade jag min rytm igen, säger Hebert till europeantour.com.

Gick åtta under par – de sista nio hålen

 Heberts eagle på hål 17:


Inför söndagen har Hebert en ensam ledning, tre slag före finnen Mikko Korhonen och spanjoren Jorge Campillo som delar på andraplatsen.

Bäste svensk är Alexander Björk på en delad 30:e plats. Växjösonen sköt tre under par (69) under lördagen och ligger sammanlagt sju under par.

För svensk del spelar även Malcom Kokocinski i helgen. Han ligger på en delad 59:e plats, två under par.

Gick åtta under par – de sista nio hålen
Klicka på bilden för att se hela leaderboarden.


Text: Erik Hallberg • 2019-05-04
TournyttBenjamin HebertEuropean TourTournytt
Scroll to Top