Tournytt

Stora förseningar i New Orleans

Totalt gjorde vädret att PGA Tour var tvungna att ta ett mer än tio timmar långt uppehåll under torsdagen.

Jesper Johansson • 2019-04-26

Åska och hällregn cirkulerar över New Orleans, där veckans lagtävling på PGA Tour spelas. På grund av det här är man redan efter en dag långt efter i schemat.
Efter tre timmars spel var man tvungen att avbryta golfandet på grund av risk för åska. Runt lunch kunde man återigen gå ut på banan men sedan kom ännu fler stormar in över banan och ett sju timmar och 33 minuter långt uppehåll skapades.
Därefter kunde man återuppta golfen runt 17.14 men med mer än tio timmars försening är det många lag som ännu inte inlett sin tävlingsvecka.


Scott Stallings och Trey Mullinax var ett av de få lag som hann spela alla 18 hål. De leder på en minst sagt haltande ledartavla och är –11 efter torsdagens spel. Formatet unde den första rundan var bästboll och Trey Mullinax gjorde sju birdies medan Scott Stallings gjorde fyra.

Bästa svensk är David Lingmerth som spelar tillsammans med KJ Choi. Efter 14 spelade hål är de –5 och delar därmed 18:e platsen med åtta andra lag. Ett slag sämre är Freddie Jacobson som spelar tillsammans med Chad Campbell. 

Henrik Stenson spelar i veckan tillsammans med Graeme McDowell. De har ännu inte inlett veckans tävling. Det har inte heller Jonas Blixt och Cameron Smith.

Här är toppen av ledartavlan:

Stora förseningar i New Orleans

Scroll to Top