Tournytt

Klart: Här sänds The Open till och med 2024

Nu är det klart var du kan se The Open Championship fram till och med 2024.

CM Hellsten • 2019-04-24

I sommar återvänder The Open till nordirländska Royal Portrush Golf Club för första gången sedan 1951.
När turneringen avgörs 18–21 juli skrivs även historia då deltagarna får spela inspelsvarven i kortbyxor. Shorts har inte varit tillåtna tidigare.
De 148 000 biljetterna till årets upplaga såldes slut på 48 timmar.

The Open säger ja till shorts

The Open kommer att sändas i Viasat Golf och på Viaplay.
Nu meddelar Nordic Entertainment Group, där Viasat ingår, att The Open blir kvar i deras kanaler. Nent Group har förlängt rättigheterna för majorn till och med 2024.
– Det här är en av de absolut största höjdpunkterna under vårt sportår. Det är fantastiska nyheter för Viasats och Viaplays tittare som vill se världens bästa golf. The Open har en klassikerstatus som få tävlingar kan mäta sig med i idrottsvärlden. Det är med stor stolthet vi tar oss an uppgiften att sända världens äldsta golftävling de närmaste sex åren, säger Per Nunstedt, sportchef på Nent Group Sverige.

 

148 000 Open-biljetter såldes slut på 48 timmar

Nent Group sänder tre av fyra herrmajors – The Open, US Open och PGA Championship.
Dessutom har sändningsrättigheterna för damernas British Open, Senior Open och amatörmästerskapet säkrats fram till 2024.
– Nent Group direktsänder över 1 500 timmar golf varje år, och det känns extra fint att kunna fortsätta erbjuda våra tittare de allra bästa tävlingarna med de främsta spelarna, säger Per Nunstedt.


Scroll to Top