The Masters – Round Three

Tournytt

Lurade till sig Mastersbiljetter – familj åtalas

En familj ska ha lurat systemet och använt flera mailadresser i Masters biljettlotteri. Därefter har de sålt biljetterna till ett högt pris och på grund av det här riskerar de nu långa fängelsestraff.

Jesper Johansson • 2019-04-23

Fyra medlemmar i en familj från Texas har åtalats för att ha använt sig av stulna identiteter för att komma åt Masters-biljetter och sälja dem vidare för ett dyrare belopp. 

Golf Channel har tagit del av dokument från domstolen i Augusta och skriver att det inte finns någon information gällande hur många biljetter de fyra misstänkta personerna sålt vidare eller hur mycket de tjänat på sin bluff. Enligt dokumenten har det här skett mellan 2013 och 2017 och tillvägagångssättet har varit att man använt sig av stulna identiteter i Masters biljettlotteri, ett lotteri där man kan vinna Mastersbiljetter.

Familjen ska ha köpt flera mailadresser och deltagit i lotteriet. Därefter, när de vunnit på lotteriet, ska de ha bett Augusta National ändra adressen dit biljetterna skulle skickas och det har de gjort genom att använda falska körkort, kreditkort och annat för att kunna identifiera sina falska konton. På så sätt såg de till att alla vunna biljetter till majortävlingen skickades till adresser de hade kontroll över. 

Enligt Golf Channel kan straffet bli upp till 20 år i fängelse och stora bötesbelopp.

Sålde 15 fejkade Mastersbiljetter – fick 30 år i fängelse

2002 dömdes en man för att ha sålt förfalskade biljetter till Masters. Han fick 30 års fängelse.


Scroll to Top