Tournytt

Tiger Woods: ”Allt förändrades på hål 12”

Francesco Molinari placerade sitt utslag på luriga "Golden Bell" i vattnet framför greeenen. Då kände Tiger Woods att han hade chansen att vinna.

Jesper Johansson • 2019-04-16

Under söndagen lyckades Tiger Woods ta sin 15:e majorseger. På Augusta National var amerikanen den som drog det längsta strået under en dramatisk avslutning. Inför de avslutande nio hålen var Woods inte i ledning men gick upp i delad ledning på hål 12. I efterhand säger nu vinnaren att det var hålet som avgjorde.
– Allt förändrades på hål tolv när Francesco Molinari gjorde ett misstag och bjöd in alla i tävlingen. Med sex-sju spelare med en chans att vinna blev det lite komplicerat. Turligt nog lyckades jag där och då spela min bästa golf för veckan, säger Woods till CNN Sport. 

Tigers historiska majorseger

Till slut blev det en seger som redan börjat refereras som den största comebacken i sportgistorien. För Tiger Woods var segern inte lika förvänande. Han kände redan förra året att han kunde vinna en till major.
– Jag trodde jag skulle vinna igen på grund av det jag gjorde förra året. Jag hade chansen att vinna The Open och PGA Championship. Jag ledde med nio hål kvar att spela men jag gav Brooks Koepka lite försprång och slutade tvåa. Men då visste jag att jag hade det i mig.
– Visste jag att det skulle ske den här veckan? Nej men jag hade en bra känsla av hur jag slog golfbollen att jag skulle kunna vara med och slåss om segern. Men att vara uppe och hugga och faktiskt vinna är två helt skilda saker. De senaste två majortävlingarna var jag med i slutet men lyckades inte vinna. 


Scroll to Top