Tournytt

Tiger Woods: ”Jag har haft viss framgång här”

AUGUSTA. Tiger Woods hoppas att han är med och gör upp om segern i årets The Masters och vinner sin 15:e major.

Olof Åsgård • 2019-04-10
Tiger Woods: ”Jag har haft viss framgång här”

Var är Tiger?
Det är den i särklass mest förekommande frågan bland alla patrons (besökare) här i Augusta. Det är också enkelt att lokalisera honom. Där han är, är mest patrons också.

Tiger Woods har inte vunnit på Augusta sedan 2005 eller en majortävling sedan US Open 2008 men nu nämns han bland tänkbara vinnare när han kommer till Augusta National för sin 22:a start i The Masters.

Han känner sig i bättre form än förra året, då han delade 32:a plats. Med segern i Tour Championship, den 80:e segern på PGA Tour, och bra resultat i de två senaste majortävlingarna går Tiger Woods in i The Masters Tournament med självförtroende.

– Att vinna på East Lake (Tour Championship) bekräftade att jag kan vinna igen. Jag var nära i The Open Championship och jag gjorde ett försök att nå ikapp Brooks Koepka i PGA Championship, sa Tiger Woods på sin presskonferens i tisdags.

I fjolårets upplaga av The Masters var Tiger Woods inne i en uppbyggnadsperiod och försökte få ordning på spelet efter sin ryggoperation. Den riktiga formen kom efter The Masters och nu känner han att han har bättre chanser att ta hem sin 15:e major.

– Jag känner inte att jag måste vinna, men jag vill verkligen göra det.

Tiger Woods sa också att det fanns tävlingar han känt att han bara måste vinna.

– Jag ville verkligen inte tappa niohålsledningen jag hade här 1997 och jag lyckades vinna. Och sen här igen 2001 för att vinna alla fyra majors i rad. Det hade aldrig gjorts förut och jag skulle förmodligen aldrig få den chansen igen. Att i nio månader höra samma fråga inför den tävlingen och sedan lyckas vinna den. Ja, jag behövde vinna dem.

Tiger Woods hoppas att han den här veckan kan hålla ihop spelet lika bra som i Tour Championship.

– Jag behöver hålla i spelet hela varvet och kanske ha turen på min sida här och där. Genom åren har jag byggt upp ett bibliotek i huvudet hur man ska spela den här golfbanan. Jag vet att jag kan spela den och jag har haft viss framgång här, sa Woods med ett leende.

Scroll to Top