The Masters – Preview Day 1

Tournytt

Tystlåten Tiger håller på sina hemligheter

Antingen har Tiger Woods inga fler svar att ge Justin Thomas eller så är han nu fokuserad på sin egna uppgift i veckan.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-09 Uppdaterad 2019-12-12
Tystlåten Tiger håller på sina hemligheter

Under måndagen spelade Justin Thomas de sista nio hålen tillsammans med två tidigare vinnare på Augusta National. Fred Couples och Tiger Woods var hans medspelare och Thomas försökte fråga dem så mycket han bara kunde om banan och deras taktik för att på så sätt förbättra sina egna förutsättningar i majorn. Men det var bara en av dem som var villig att dela med sig av sina hemligheter.
– Tiger är inte riktigt lika hjälpsam som “Freddie”. Han ger mig inte så mycket information för tillfället, sa Thomas efter sitt övningsvarv. 

Tippa Masters – vinn tre dussin Pro V1-bollar


Så sänds Masters

Thomas medgav dock att Tiger Woods tystlåtenhet kan handla om att han redan ställt alla frågor han kan om banan och att Woods helt enkelt inte har mer att tillägga.
Samtidigt som det kan handla om att 14-faldige majorvinnaren nu försöker fokusera på sin uppgift i veckan och vinna en major för första gången sedan US Open 2008.
– Jag har rotat runt inne i Tigers huvud om den här banan så mycket att han antagligen berättat allt han kommer säga. Men jag frågade Fred Couples om vissa saker. Var han placerade sina layups beroende på flaggplaceringar och annat. När vi spelar tillsammans försöker jag vara uppmärksam på hur andra spelare gör och nu känns det som jag har en ganska bra bild av vad som ska göras här, sa Thomas.

Amerikanen har spelat The Masters vid fyra tidigare tillfällen. Förra året slutade han delad 17.



Text: Jesper Johansson • 2019-04-09
TournyttFred CouplesJustin ThomasTiger WoodsTournyttUS Masters
Scroll to Top