Valero Texas Open – Final Round

Tournytt

Kvalade i måndags – vann PGA-tävlingen

Corey Conners överraskade alla när han tog hem Valero Texas Open.

Text: Erik Hallberg • 2019-04-08 Uppdaterad 2019-12-12

Corey Conners tävlingsvecka startade inte i torsdags, som de flesta andra spelarnas. Redan i måndags kvalade kanadensaren för att överhuvudtaget få spela i veckoslutet.

Efter ett lyckat kval och en grym start på tävlingen gick Conners in i söndagen på andra plats, ett slag bakom ledaren Si Woo Kim. Conners var fortsatt bra med i toppen efter nio spelade hål. Då växlade han upp ordentligt.

Conners gjorde sex birdies och tre par under dem avslutande nio hålen och signerade till sist ett scorekort med 66 slag, sex under par, för dagen. Sammanlagt slutade 27-åringen 20 under par, två slag bättre än Charley Hoffman på andra plats.

Corey Conners läckra birdie på hål 16:


Conners scorekort:


Segern, som är Conners första på PGA Tour, betyder att han kan räkna med en hel rad förmåner de kommande åren. Den första kommer redan nästa vecka då han blir inbjuden att delta i The Masters på Augusta National.

Men trots inbjudningar till ett gäng häftiga tävlingar var det inte de som gladde Conners mest efter segern.

– Det bästa med den här segern är att slippa måndagskvalen i framtiden. Det känns helt fantastiskt. Det är dröm som går i uppfyllelse. Nu kommer det inte att vara lika stressigt i början av veckorna, säger Conners till pgatour.com.

Senast någon som kvalade in under måndagen vann en tävling på PGA Tour var 2010 då Arjun Atwal vann Wyndham Championship.

Bäste svensk blev Jonas Blixt, som var den ende svensk som spelade i helgen. Blixt noterades för 70 slag under söndagen vilket räckte -7 i totalen och en delad 30:e plats.

Kvalade i måndags – vann PGA-tävlingen
Klicka på bilden för att se hela leaderboarden


Text: Erik Hallberg • 2019-04-08
TournyttCorey ConnersPGA TourTournytt
Rulla till toppen