5de3e403e9d1a

Tournytt

Wallin bästa svenska när Kupcho vann på Augusta National

Världsettan levererade när tidernas första damtävling på Augusta National avgjordes under lördagen.

Text: Erik Hallberg • 2019-04-06

Efter att tävlingens två inledande rundor spelats på Champions Retreat flyttade Augusta National Women’s Amateur under lördagen till helig mark, Augusta National, banan där The Masters avgjorts varje år sedan 1934.

Finalronden inleddes med att fyra legender inom damgolfen, Annika Sörenstam, Nancy Lopez, Se Ri Pak och Lorena Ochoa slog varsin drive från första tee innan första tävlingsbollen slog ut. Ett känslosamt ögonblick och en fin inledning på den första tävlingsronden för damer på Augusta National någonsin.


När spelarna väl kom ut på banan var det den amerikanska världsettan Jennifer Kupcho som gick ut i ensam ledning. Kupcho har spelat strålande golf hela veckan och lördagen var inget undantag.

Amerikanskan utmanades av mexikanskan Maria Fassi men under avslutningen visade Kupcho varför hon är rankad etta i världen bland amatörer.

Hennes eagle på det 13:e hålet var starten på en makalös avslutning där hon gick fem under par på de sex sista hålen.

Se Kupchos putt på det 18:e hålet:


Sammanlagt gick Kupcho runt Augusta National på 67 slag, dagen bästa score, och därmed den bästa någonsin av en damspelare under tävling. 

Bästa svenska blev Beatrice Wallin från Hills som noterades för 71 slag, ett under par, för dagen. I totalen slutade Wallin på par vilket räckte till en delad sjunde plats.

– Jag väldigt nöjd med att ha gått ett under par på Augusta. Överlag är jag väldigt nöjd med mitt spel. Ibland kommer man i tuffa lägen och då blir det jobbigt här på Augusta, speciellt runt green, men jag fick i några birdies på slutet, berättar Wallin till Svensk Golfs utsända reporter.

Wallin erkännde att nervositeten spelade en roll under dagen.

– Det var mycket nerver, men bra nerver, på första tee. Det var kul att se så många människor som ville vara här och titta på damgolf. Att Annika kom upp på första tee och hälsade lycka till var pricken över i:et.

Utöver Wallin hade även Maja Stark från Abbekås klarat kvalgränsen och därmed säkrat spel på Augsuta National. Stark gick runt på 77 slag, fem över par, och slutade därmed på en delad 25:e plats.

– Det var väldigt roligt att det var så mycket folk och tittade och det var kul att spela Augusta men det blev lite stressigt ibland. Jag började bra men sen blev jag lite för ivrig vid några tillfällen och då blir tekniken lidande, säger Stark efter ronden.

Wallin bästa svenska när Kupcho vann på Augusta National
Klicka på bilden för att se hela leaderboarden.


Text: Erik Hallberg • 2019-04-06
TournyttAugusta National Womens AmateurBeatrice WallinTournytt
Scroll to Top