Tournytt

Regerande mästaren: ”Om jag vinner igen är det ett mirakel”

Bubba Watson vann WGC-Match Play 2018. Trots det ser han inte fram emot årets tävling.

Av Jesper Johansson • 2019-03-26

I veckan spelas årets största matchtävling. WGC-Dell Technologies Match Play ska avgöras i Austin, Texas och i startfältet hittar vi två svenskar – Alex Norén och Henrik Stenson.
Norén slutade trea förra året efter att ha besegrat Justin Thomas i bronsmatchen. Bubba Watson vann.

Amerikanen utklassade Kevin Kisner i finalen men inför hans titelförsvar berättade Watson att han helst inte spelar matchtävlingar.
– Jag röstar varje år för att vi inte ska ha en matchtävling eftersom jag känner att jag har en större chans att vinna över 72 hål snarare än individuella matcher, sa Watson.
– Varje år får vi se någon gå runt på låga 60 slag och förlora. Sedan ser vi någon gå runt på 70 slag och vinna. Är det verkligen rättvist?

Stenson & Norén spelar – så sänds WGC Match Play

Det var på grund av just den här anledningen som man införde ett gruppspel 2015. Det innebär att alla spelare är garanterade minst tre matcher. Den i gruppen som gör bäst ifrån sig går sedan vidare till en sextondelsfinal.
Bubba Watson har tagit sig vidare från gruppen varje gång och tagit sig till semifinal vid två tillfällen. Men att han ska göra det i år aner han själv inte vara så troligt. 

Stenson mot Mickelson i första WGC-matchen

Istället ser han det här som en bra uppladdning för resten av säsongen.
– Missförstå mig rätt. Om jag vinner igen är det ett mirakel. Det hade varit otroligt. Men jag tänker långsiktigt och jag hoppas ha utvecklats sex månader framöver. Om det innebär en seger eller två vore det toppen. Men vi försöker höja lägstanivån så vi har chansen att vinna varje söndag, sa Bubba Watson.

Bubba Watson spelar i samma grupp som Jordan Spieth, Billy Horschel och Kevin Na.

Här kan du se samtliga grupper och hela slutspelsträdet.


Scroll to Top