Nationwide Children’s Hospital Championship – Round Two

Tournytt

PGA Tour-vinnaren avstängd efter positivt drogtest

Robert Garrigus har fått en tre månader lång avstängning från PGA Tour efter ett positivt drogtest.

Jesper Johansson • 2019-03-25

PGA Tour meddelar att Robert Garrigus får en tre månader lång avstängning efter att ha testat positivt för marijuana. Amerikanen har tidigare meddelat att han är nykter efter ett missbruk men på Twitter skriver han nu att han hade ett återfall.
“Först och främst vill jag be om ursäkt till min familj, mina sponsorer, mina medtävlare och PGA Tour för mina handlingar. Jag vill också be om ursäkt till mina fans, många som supportat mig genom karriären då jag delat historien om hur jag klarat mig igenom ett beroende och nått mitt mål – att spela på PGA Tour. Jag ber innerligt om ursäkt och hoppas kunna gottgöra det här genom mitt framtida agerande”, skriver Garrigus på Twitter. 


45-åringen har under årets golfsäsong klarat cutten vid två tillfällen och som bäst slutat delad 20 i Sanderson Farms Championship i november. I sitt meddelande skriver den avstängde spelaren att han nyligen haft ett återfall.
“Efter en lång tid av nykterhet hade jag ett återfall vilket resulterade i ett positivt test för marijuana. En drog som, även om den är laglig många stater, inte är tillåten enligt PGA Tours anti doping-regler. Jag nämner inte att den är laglig i flera stater som en ursäkt, utan som en varning till alla som använder och testar marijuana. Lagligt innebär inte att det inte är beroendeframkallande och lagligt innebär inte att det finns potentiellt allvarliga konsekvenser om du använder det.”

PGA Tour-vinnaren: “Jag tävlade onykter”

Robert Garrigus, som vann PGA Tour-tävlingen Children’s Miracle Network Classic, slutade 131 på FedExCup förra året och spelar därför i år utan fulla spelrättigheter på PGA Tour. Tiden han nu inte får använda på golfbanan ska han istället tillbringa med sin familj.

“Jag kommer använda den här tiden borta från golfen för att vara med min familj och arbeta på att återfå min nykterhet. Det spelar ingen roll om du är en dag, en vecka eller ren i nio år; ett felsteg, en tankevurpa, kan påverka ditt liv monumentalt. Som jag sagt tidigare är jag tacksam och inspirerad av alla människor som delat min historia för att få sin egna, nyktra, livsstil. Jag hoppas att mitt nya kapitel i livet kommer visa att man aldrig ska slappna av i kampen mot ett beroende.”


Scroll to Top