Tournytt

Bra chans för Casey att försvara sin titel

Engelsmannen är i ensam ledning inför söndagen. Men det är en tuff söndag som väntar, närmast jagande är världsettan Dustin Johnson.

Av Erik Hallberg • 2019-03-24

Paul Casey har skaffat sig en bra möjlighet att försvara sin Valspar Championship-titel från förra året, något som ingen lyckats med sedan tävlingen startade år 2000.

Casey gick in i lördagen i delad ledning med amerikanen Austin Cook.

Engelsmannen spelade ritkigt bra och med fem birdies och en bogey efter 14 spelade hål hade han tre slag ner till närmast jagande konkurrent.


Ledningen skulle dock inte fortsätta att vara lika stor.

Världsettan Dustin Johnson vaknade till på allvar och visade upp ett strålande spel. En birdie på det 14:e hålet följdes upp av en riktigt läcker birdie från bunkern på 18:e. Johnsons score för dagen skrevs till 67, fyra under par.

 


En något snöplig bogey på det 18:e hålet innebar att Casey tappade ett slag och fick signera sitt scorekort med 68 slag, tre under par.

Med Johnsons birdie och Caseys bogey på det sista hålet leder engelsmannen bara med ett slag inför söndagen.

Efter ronden verkade Casey lugn med att jagas av världsettan.

– Av alla spelare i tävlingen är han den som jag helst går med i morgon. Självklart hade det varit skönare att att leda med två slag, men ett slag är bättre än lika, eller att ligga efter, säger Casey till PGA Tour.

– Han är den bästa spelaren i världen. Det är just för de här situationerna som jag håller på med det här. Jag vill spela mot dem bästa i världen.

För svensk del var Henrik Stenson lördagens glädjeämne.

Han klättrade 22 platser efter att helt ha undvikit bogeys när han sköt 69, två under par. Svensken ligger på en delad 27:e plats inför söndagen.

Jonas Blixt noterades för 71 slag, ett över par, och är delad 53:a.

Toppen av leaderboarden: 

Bra chans för Casey att försvara sin titel
Klicka på bilden för att se hela leaderboarden

Scroll to Top