Nordea Scandinavian Masters – Day Four

Tournytt

39-årige Ilonen går i pension

Finlands främste golfare genom tiderna lägger klubborna på hyllan.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-22 Uppdaterad 2019-12-12

År 2000 vann Mikko Ilonen Amateur Championship. Det gjorde att han blev första finske spelare att lyckas med den bedriften. Sedan 2001 har han haft en fin karriär på European Tour och totalt blev det där fem segrar på 398 starter. 2007 vann han Scandinavian Masters på Arlandastad och 2013 vann han Nordea Masters på Bro Hof Slott GC men hans bästa år var 2014 då han vann vid två tillfällen och slutade sjua i majorn PGA Championship. Det gjorde att han nådde en 37:e plats på världsrankingen.

1000 hole-in-one på ET

Beslutet att lägga klubborna på hyllan har Ilonen tagit efter ett vinteruppehåll med familjen.
– Jag tog ett beslut att inte involvera golfen när det inte var säsong. Istället fokuserade jag på familjen och min egna hälsa. Jag har utnyttjat tiden ordentligt i vinter och njutit av att göra saker jag gjorde som barn, så som skidåkning och snowboardåkning, säger Ilonen i ett pressmeddelande.
– Kvalitetstiden jag haft med min fru och mina barn har betytt så mycket för mig och jag har insett att jag inte vill prioritera annat framför dem.

Just det med prioritering är något Mikko Ilonen funderat mycket på. I pressmeddelandet säger profilen att han “varit självisk i 20 år” och att det nu är dags för honom att ta hand om de som tagit hand om honom. Men trots att den professionella golfkarriären är över planerar Ilonen trots det att fortsätta arbeta inom idrotten.
– Jag är säker på att min pension inte är en punkt för något, utan snarare en början för något annat. Min passion är golf och jag planerar att vara verksam inom sporten i stort och finsk juniorgolf i synnerhet. Jag hoppas kunna inspirera framtida golfstjärnor att nå sina mål.Text: Jesper Johansson • 2019-03-22
TournyttEuropean TourMikko IlonenTournytt
Scroll to Top