The PLAYERS Championship – Final Round

Tournytt

McIlroy modigast på St. Patrick´s Day

Tog hem Players efter dramatik

Text: Martin Strömberg • 2019-03-18 Uppdaterad 2019-12-12

The Stadium Course är verkligen en fantastisk bana när det kommer till att skapa spännande avslutningar. När 48-årige Jim Furyk rullade i sin birdie på 72:a hålet för 15 under par fanns fortfarande sex, sju spelare på banan med segerchansen kvar.

Fleetwood och Rahm skickade bort sina chanser i vattnet på 11:e och 17:e.

Rory skickade inte bort någonting.

Nordirländaren var den som hade modet och kunnandet och hans båda utslag på 17:e och 18:e var otroligt imponerande under de förutsättningar som fanns. Han behövde par på sista för att vinna och vilket par han gjorde.

På St. Patrick´s Day tvekade han inte en sekund utan slog en lång drive mitt i fairway på avslutningshålet som får så många andra att fega ut sig till höger.

Andraslaget till en kort vänsterpinne var inte mycket sämre. Han var en av få spelare som landade bollen mot pinnen, till synes helt ointresserad av vattnet fyra, fem meter längre ut. 

En enkel tvåputt senare var segern klar.

– Efter birdien på 16:e tänkte jag bara tre bra svingar till och jag kände mig bekväm. Men att få vinna den här tävlingen är en stor ära, sa den 29-åriga nordirländaren efteråt.

Han avslutade med 70 slag och segern i The Players var McIlroys 15:e på PGA-touren. Bara två spelare har lyckats nå 15 segrar innan 30-års ålder, Nicklaus och Woods.

– Jag funderar inte så mycket på segrar längre utan mer på att utvecklas. Jag vet att jag har talang för att spela golf och jag är tacksam för det och försöker bara att bli bättre varenda dag.

Några ord om Jim Furyk på slutet. Den 48-årige förre Ryder Cup-kaptenen var siste man att komma med i tävlingen och som han avslutade. OM hans birdieputt på 17:e, som retfullt rullade över högra hålkanten, valt att gå i istället, så hade han spelat särspel mot McIlroy.

Imponerande.

 

 

McIlroy modigast på St. Patrick´s Day

Text: Martin Strömberg • 2019-03-18
TournyttJim FurykPGA TourRory McIlroyTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top