The PLAYERS Championship – Round Two

Tournytt

”Reglerna dödar vår sport”

Webb Simpson sågade de nya reglerna efter att han fick ett pliktslag.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-18 Uppdaterad 2019-12-12

Under söndagen fick den regerande mästaren av Players Championship ett slags plikt. Webb Simpson råkade röra bollen efter att hans putter fastnat i kläderna och därefter slagit till bollen. Den rörde sig då en kvarts tum och eftersom bollen inte låg på greenen blev det ett slags plikt. 

Efteråt fick amerikanen prata med den samlade mediekåren och det var en tydligt frustrerad Simpson som stod framför mikrofonen.
– Jag stod där. Bollen låg på foregreen och jag stod där för att se hur jag skulle ha mina fötter. Toppen av min putter fastnade i min tröja och rörde bollen en kvarts tum. Jag trodde att det skulle bli ett pliktslag och vi tillkallade en domare, sa Simpson.
– Om det hade hänt på greenen är det inget pliktslag. Därför ska jag vara tydlig nu: Vi måste få in “uppsåt” i regelboken. För de här reglerna dödar vår sport. 

Scott: ”Golfen har blivit till åtlöje”


Sex ”regler” som borde gälla för glada amtörer

Enligt Webb Simpson säger domarna att det är svårt att skriva reglerna så att de blir glasklara för samtliga. Att skriva regler så att det inte finns några gråzoner. Men majorvinnaren menar att dagens regler istället skapar fler gråzoner än nödvändigt.
– Varför skulle jag försöka röra bollen? Jag tjänade ingenting på det. Och dessutom finns det kameror överallt som skulle fångat ifall jag fuskade. Bollen rörde sig en centimeter, jag borde få återplacera den.
– Jag hoppas att “uppsåt” på något sätt kan få en större roll i spelet, antar jag.



Text: Jesper Johansson • 2019-03-18
TournyttGolfreglerPGA TourTournyttWebb Simpson
Scroll to Top